thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
500 g
Poziom
Łatwy

Składniki

SKŁADNIKI

  • Szklanka ugotowanego bobu
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 30 g Pistacje solone
  • 1 Dojrzałe avocado

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pistacje wrzucić na wirujące noże 7s ob 7.
    Dodać awokado, sok z cytryny, ugotowany bób miksujemy 15s ob 4.
    Można jeść odrazu bądź schłodzić w lodówce minimum 30 minut.

Porady

Pastę najlepiej podawać z pomidorem, gdyż avacado w połączeniu właśnie z nim ma właściwości antyrakowe.Pastę można przechowywać w lodówce. Aby nie ściemniała należy włożyć do środka pojemnika pestkę avocado.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant PASTA Z AVOCADO

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy