thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 28/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 60 g oleju sezamowego, (albo z orzechów)
  • 1 duża pomarańcza
  • skórka z jednej pomarańczy
  • 30 g cebuli
  • 2-3 cm kawałek imbiru
  • 30 g musztardy
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sok z 1/2 cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do słoika odmierzyć olej i odstawić

    2. Do naczynia włożyć wszystkie pozostałe składniki, rozdrobnić 20s/obr.8

    3. Ubijać 3min/obr.4, w tym czasie przez pokrywę dodawać olej. Przelać do słoika i przechowywać w lodówce

     

    Sos wychodzi dość gęsty. Może być stosowany do sałatek, mięs i jako dip. Bardzo dobrze smakuje z rybą.

    Jeżeli ma być bardziej płynny to zamiast całej pomarańczy dajemy sok (ok. 130ml), oraz można dodać więcej oleju

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos pomarańczowo-imbirowy z curry

Wydrukuj:

Komentarze