thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pasta rybna

  • 1 makrela wędzona bez skóry i bez ości
  • 4 jajka na twardo
  • 1/3 margaryny
  • 2 czubate łyżeczki majonezu
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/4 pęczka natki pietruszki posiekanej
  • soli
  • pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.[/b] Jajka ugotować na twardo i ostudzić.

    2.[/b] Następnie przygotować makrelę oddzielając ości.

    3.[/b] Wrzucić jajka, margarynę, majonez, koncentrat pomidorowy, makrelę oraz sól i pieprz do naczynia - miksować 20s./ poz. 2-3.

    4.[/b] Dodać posiekaną natkę pietruszki i miksować 10s./ poz. 2-3.

    5. SMACZNEGO[/b]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta rybna

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy