Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Jesienna szakszuka (1)
- 2 jajka
- 100 g cukinii
- 60 g papryki czerwonej, (1/4 sztuki)
- 200 g pomidorów z puszki, (1/2 puszki)
- 6 g natki pietruszki, świeżej
- 3 g oliwy z oliwek
- 80 g chleba żytniego
- 1 łyżeczki masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Odważ 80 g chleba i przełóż go na talerz.
- Do naczynia miksującego dodaj 100g pokrojonej w mniejsze kawałki cukinii.
- Dodaj 60 g papryki pokrojonej w kostkę.
- Dodaj 3 g oliwy.
- Dodaj 200 g pomidorów z puszki.
- Dodaj szczyptę soli oraz pieprzu.
- Nałóż pokrywkę naczynia miksującego (nie zakładaj miarki), ustaw obroty wsteczne 1, czas 3 minuty, 120 st C.
- Wkład Varomy wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wyłóż warzywa.
- Zrób 2 wgłębienia i wbij w nie jajka. Posyp solą i pieprzem.
- Opłucz naczynie miksujące, następnie dodaj 500 g wody.
- Na pokrywie naczynia ustaw Varomę.
- Nałóż pokrywę Varomy.
- Ustaw obroty 1, temperaturę VAROMA (120 st C) czas 10 minut. Jeżeli preferujesz bardziej ścięte jajka to wydłuż czas do 12 minut.
- Szakszukę przełóż na talerz i posyp posiekaną natką. Podawaj z pieczywem posmarowanym masłem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?