Składniki
migdały
- 500 g migdały
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy migdały na około 20 minut, żeby się przyrumieniły ale nie spaliły.
Czekamy aż wystygną.
Wrzucamy do Thermomixa zimne migdały 5 sek. / obr. 10
Następnie włączamy 2 min. / obr. 5
(temperatura migdałów sama wzrośnie więc się tym nie martwmy)
Czekamy minutę. I powtarzamy cykl.
2 min. / obr. 5
i znów czekamy i jeszcze raz 2 min. / obr. 5
Porady
Konsystencja masła jest płynna.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Już po 12 minutach orzeszki były spalone.... chyba te 20 minut to pomyłka?
Robiłam to masło z przepisu w książce kuchnia Vege. Tam migdały praży sie w TM i mieli jeszcze gorące. Wyszło mi to masło bardzo suche. Nie wiem czy tak maiało być, jaka konsystencja Pani wyszła?