Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
23min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 12/05/14
zmieniono dnia: 13/05/14

Składniki

migdały

  • 500 g migdały

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy migdały na około 20 minut, żeby się przyrumieniły ale nie spaliły.


    Czekamy aż wystygną.


     


    Wrzucamy do Thermomixa zimne migdały 5 sek. / obr. 10


     


    Następnie włączamy 2 min. / obr. 5


    (temperatura migdałów sama wzrośnie więc się tym nie martwmy)


     


    Czekamy minutę. I powtarzamy cykl.


    2 min. / obr. 5


    i znów czekamy i jeszcze raz 2 min. / obr. 5


     

Porady

Konsystencja masła jest płynna.









Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Masło MIGDAŁOWE

Wydrukuj:

Komentarze