Składniki
- 700 gświeżych warzyw
- np.: - seler zielony lub biały
- marchew
- por
- cebula
- pietruszka zielona i biała
- kalarepa
- papryka
- kapusta włoska
- różne zioła itp.
- 100 g soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie warzywa oprócz soli włożyć do naczynia miksującego, zmielić na papkę ok. 10 s/obr. 7-8.
Dodać sól i wymieszać następnych parę sekund na turbo.
Przełożyć do słoików. W lodówce albo w chłodnej piwnicy można przechowywać nawet do 1 roku (sól bardzo dobrze konserwuje).
Nadaje się (jako zamiennik "rosołków") do przyprawiania zup, sosów, sałatek i potraw dla dzieci. Również wspaniałomyślny upominek dla gospodyni, która nie posiada termomixa. Smakuje wyborowo i do tego bardzo zdrowe!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
przekrojonej cebuli nie wolno pozostawiać na drugi dzięń, bo robi się toksyczna , więc mam wątpliwości co do zdrowości tego przepisu, najlepiej wyeliminować ze składu.
Magdalena Sciezynska
proponuje poporcjować i zamrozić
Nie wiem czy 100 g soli zakonserwuje 700 g warzyw?
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
właśnie zrobiłam, będę testowac
Efcia