thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Woda

  • 3 litry

Cytryna

  • 1

Pomarańcze

  • 2

Kwasek cytrynowy

  • 1 łyżeczki

Cukier

  • 175 - 200 gramów

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Wlej wodę
  1. Do misy wlej 1000 gram wodyBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .
  2. 1 cytrynę i 2 pomarańcze umyć. Pokroić na ćwiartki i ćwiartki przekroić na pół. Włożyć do wody.
    175-200 gram cukru bądź innego zamiennika dodać do wody i cytrusów.
    Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego.
    Zamknąć pokrywę z miarką.
  3. Miksowanie"Miksowanie" Miksować 30sek/obr 8
  4. Zawartość misy przecedzić przez sitko bądź gazę.
    Dodać resztę wody 2000 gram do przecedzonej lemoniady.Zagęszczanie"Zagęszczanie"
  5. Podawać z kostkami lodu.
  6. Smacznego

Porady

Idealne dla ochłody na lato. Dodaj kostki lodu.
Cukier można zastąpić erytrytolem bądź innym zamiennikiem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa

Wydrukuj:

Komentarze