thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
12h 10min
Czas całkowity
12h 10min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

Jogurt naturalny

  • 1 litry mleka 3,2% tluszczu
  • 1 porcje bakterii jogutowych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlej 1 litr mleka
  2. Wsyp starter jogurtowy lub jeśli 120 g jogurtu z poprzedniego razu
  3. Zamykamy misę i wybieramy program fermentacja/12godzin/45°C
  4. Przelewamy gotowy jogurt do dużego słoika lub kilku mniejszych, zamykamy słoik i pozostawiamy do wystygnięcia, następnie już ostudzonym wstawiamy do lodówki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy