Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
- 1 słoiki dżem z czarnej porzeczki
- skórka i sok z 1 pomarańczy
- 1 łyżek chrzanu
- 2 łyżeczki musztardy
- 0,1 litry czerwonego wina
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżek kandyzowanej skórki pomarańczowej, niekoniecznie
- 1 łyżek kandyzowanej skórki z cytryny, niekoniecnie
- Sól, cukier, według uznania
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Umieścić wszystkie składniki w naczyniu miksującym, ustawić 30s/obr.9-10, następnie przetrzeć przez gęste sitko (ma mieć konsystencję ketchupu).
Używać do pieczonych mięs - smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa również uważam ,że sos
Ja również uważam ,że sos palce lizać ,pozdrawiam koleżankę
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Miałam zapytać skąd ta
Miałam zapytać skąd ta dziwna nazwa?
Moja droga Małgosiu50 -
Moja droga Małgosiu50 - rewelka ,potwierdzam, ale proszę o ładne zdjęcie sosiku
A tak poważnie mówiąc to sos superkowy i warto go zrobić .Polecam
Pozdrawiam Małgosię50
Próbowałam na pokazie-
Próbowałam na pokazie- suuuuuuper sos, wszystkie smaki przenikają się i każdy wyczuwalny jest osobno.... Na pewno niebawem zrobię go, bo jest boski!!!
dziękuję za przepis Pani Małgosiu