3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ser weganski z migdalow


Wydrukuj:
4

Składniki

15 plaster/plastry/plastrów

  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziolowego
  • 2 łyżki platkow drozdzowych, to nie sa drozdze piekarskie - to sa drozdze odzywcze ktore mozna nabyc w sklepie ze zdrowa zywnoscia
  • 1 szczypty pieprz kajenski
  • 1/3 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżki cebuli sproszkowanej
  • 1 łyżeczki soli, najlepsza himalajska ale jesli nie macie to moze byc zwykla jodowana lub morska
  • 2 łyżki soku z cyryny
  • 3 łyżeczki agaru, wegetarianska zelatyna
  • 300 g migdały, blanszowane
  • 400 g gorącej wody
  • 6
    12h 7min
    Czas całkowity 12h 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Zblanszowane migdaly zalewamy zimna woda i odstawiamy je na noc do lodowki

  2. Nastepnego dnia odlewamy wode, migdaly umieszczamy w naczyniu, dodajemy goraca wode i calosc dokladnie miksujemy 2min, obroty 6-8.

  3. Zakladamy motylek i dodajemy reszte skladnikow w kolejnosci. Ustawiamy nasz TM na 5min, 80 stopni, obroty 2-3.

  4. Gotowa mase przekladamy do naczynia - najlepiej szklane lub ceramiczne oplukanego zimna woda. Wygladzamy i jeszcze ciepla nakrywamy folia spozywcza i przyklepujemy reka dla wyrownania. Zostawiamy do wystudzenia a nastepnie umieszczamy w lodowce. Po zastygnieciu wyjmujemy na talez i mozemy kroic.

    Pycha

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis nie jest moj, ale przetestowalam go i ten serek nie serek jest na prawde przyszny! Smakowal nawet miezozercom tmrc_emoticons.D


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kasiu, dziękuję za super

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 12, 2013 at 13:33.

    Kasiu, dziękuję za super przepis.  tmrc_emoticons.) Podesłałam go wegance, która robiła i się nim zajadała  Love  Niestety zdjęcia nie zdążyła zrobić  tmrc_emoticons.~  Ale następnym razem wstawię  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety w tej chwili to

    Zgłoszony przez kasianeko na września 19, 2013 at 12:31.

    Niestety w tej chwili to chyba tylko pusty talerz moglabym sfotografowac - jak bede robic nastepnym razem to podrzuce tmrc_emoticons.J)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy pomysl na ser dodaje

    Zgłoszony przez magi1 na września 19, 2013 at 10:15.

    Ciekawy pomysl na ser tmrc_emoticons.D dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D i gratuluje przepisu tmrc_emoticons.D a masz moze zdjecie potrawy - fajnie by bylo zobaczyc jak to wyglada tmrc_emoticons.) pozdrawiam

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze