Tu jesteś:
4
Składniki
1000 g
pasta szpinakowa z czosnkiem
- 150 g sera twardego
- 300 g słonecznik łuskany
- 2 łyżeczki soli himalajskiej
- 250 g liście szpinaku, świeże
- 260 g oliwy z pestek winogron
- 0,5 łyżeczki pieprz czarny, mielony
- 3 ząbki czosnku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić ser, słonecznik, czosnek, sól i pieprz rozdrobnić 15 sek. obroty 8, następnie dodać szpinak i zmiksować 45 sek obroty 6. Jak szpinak się rozdrobni dodawać powoli oliwę 1minuta 30 sekund obroty 5. Ma z tego powstać masa o konsystencji masła Smarować na chleb i wcinać Smacznego
pasta szpinakowa z czosnkiem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ser trzeba pokroić na mniejsze kawałki (szkoda"Blokada naczynia miksującego" maszyny) no i trochę pomóc kopystką przy miksowaniu szpinaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz