Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 200 g sera białego
- pół łyżeczki soli
- 150 g mąki przennej
- 110 g mąki ziemniaczanej
- 300 g kaszy jaglanej ugotowanej, ok 2/3 szklanki suchej kaszy
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Kaszę jaglaną oraz ser biały umieszczamy w naczyniu"Blokada naczynia miksującego" i mieszamy 30s/obr.6
Następnie dodajemy sól, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i ponownie mieszamy czas 30s/ obr. 5
Zagotowujemy wodę. Ciasto wykładamy na stolnicę , podsypujemy mąką i formujemy wałki z których wycinamy kluski.
Kluski wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch.
Podajemy polane masłem z bułką tartą.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Czas mieszania wszystkich składników zwiększyłam o 20s/obr.8.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuuuuuper! Kluseczki udały
Suuuuuper! Kluseczki udały się wysmienicie! Musiałam jednak kilka minut od wypłynięcia je pogotować, bo były lekko twardawe. Taki sam przepis znalazłam na thermoprzepisy.pl
Polecam!