3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczne pierogi z kapusta i grzybami


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 łyżki oleju
  • 1 całe jajo
  • 250g ciepej wody
  • 560g mąki pszennej

Farsz

  • sól, pieprz, wegeta do smaku
  • 60g masła
  • 100-150g cebuli
  • 200g grzybów suszonych
  • 500g kapusty kiszonej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1.  Osoloną wodę postawić na palniku doprowadzić do wrzenia, w tym czasie zrobić pierogi                                 Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności, wyrobić 1min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto      Cisto wyjąć, rozwałkować na oprószonym mąką blaci, szklanka wykrawac krazki

  2. Farsz
  3. Grzyby włożyć do koszyczka zalać woda gotowac 20min/100Ccounterclock]/obr1.                                                                                                                                           Po ugotowaniu grzyby przełożyć na patelnię dodać cebulę i masło dusić ok. 10 min. Wtym czasie           Kapustę włożyć do koszyszka zalac wodą i gotować 25min/100C/Obroty wsteczne/obr1,  kapuste po ugotowaniu nalezy odcisnąć z wody. Po wystygnięciu kapusty i grzybów wrzucamy je do naczynia przyprawiamy według własnego gustu i rozdrabniamy 20s/obr5-7

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

 grzyby można namoczyć dzien wcześniej wtedy czas gotowania jest krótszy,                                                                    pierogi po wystygnięciu można przypiec na patelni wtedy skorka jest chrupiaca, mozna robic je roznej wielkosci

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto rewelacja!

    Zgłoszony przez anulkat007 na lutego 6, 2018 at 16:16.

    Ciasto rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierogi robiłem pierszy raz są naprawde...

    Zgłoszony przez verbatim na marca 16, 2017 at 17:48.

    Pierogi robiłem pierszy raz są naprawde pyszne,polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis

    Zgłoszony przez Monia Trębacz na listopada 30, 2014 at 21:48.

    Super przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNE i bedę często

    Zgłoszony przez Lamka na października 16, 2014 at 18:42.

    PYSZNE i bedę często  przyrzadzać

    ale  nie zrobi się tego w godzinę . wałkowanie, wykrawanie, lepienie , gotowanie .....

    grubo ponad 90 min  myślę, że 2 godziny  to akurat do podania na stół.

    ja nie dałam jaja, bałam sie, hehe

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kapustę włożyć do koszyczka i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 5, 2013 at 19:54.

    Kapustę włożyć do koszyczka i gotować na obrotach wstecznych Party Pierogi robiłam wg przepisu i są naprawdę bardzo dobre Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Musze przyznac,ze robilam

    Zgłoszony przez gosia33nrw na maja 14, 2013 at 13:27.

     

    Musze przyznac,ze robilam te pierogi w sobote i byly one moje pierwsze w zyciu, bo mialam bym problem to recznie ciasto wyrobic...

    ...i musze sie pochwalic,ze pierogi wyszly mi poprostu "niebo w gebie" 

    Cisto rozplywa sie w ustach , wyszlo mi 80 pierogow,niestety najwiecej czasu zajmuje walkowanie ciasta, sklejania pierogow ale warto! 

    Polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kapustę włożyć do koszyczka

    Zgłoszony przez 12757 na grudnia 18, 2012 at 16:05.

    Kapustę włożyć do koszyczka ,czy do naczynia miksującego?. Proszę o wyjaśnienie, ponieważ pojawił się koszyczek i                     obroty wsteczne.  Czy używając  koszyczka używa się też obroty wsteczne? Z góry dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze