thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

CIASTO NA PIEROGI WIGILIJNE

  • 500 g mąki tortowej, przesiać
  • 80 g masła
  • pół łyżeczki soli
  • 200 g gorącej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowywanie ciasta
  1. Do naczynia miksującego dodaj przesianą mąkę ,sól masło. Tryb ciasto 2 min
  2. Dodaj gorącą wodę. Tryb ciasto 2 min.
  3. Odstawić ciasto na 30 min.Następnie lepimy pierogi,gotujemy 3 min do wypłynięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PIEROGI WIGILIJNE

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy