Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 22/12/24
zmieniono dnia: 22/12/24
Składniki
CIASTO NA PIEROGI WIGILIJNE
- 500 g mąki tortowej, przesiać
- 80 g masła
- pół łyżeczki soli
- 200 g gorącej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dodaj przesianą mąkę ,sól masło. Tryb ciasto 2 min
- Dodaj gorącą wodę. Tryb ciasto 2 min.
- Odstawić ciasto na 30 min.Następnie lepimy pierogi,gotujemy 3 min do wypłynięcia.
Przygotowywanie ciasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze