thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza

  • 130 g Mozzarella (kulka) – 130 g
  • 2 porcji Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
  • 100 g Pomidory z puszki (odsączone) – 100 g
  • 0,5 łyżeczki Oregano suszone – 1/2 łyżeczki (2 g)
  • 0,5 łyżeczki Sól morska – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • 30 g Cukinia – 30 g
  • 25 g Oliwki czarne – 25 g
  • 30 g Papryka czerwona – 30 g
  • 5 g Rukola – 5 g
  • 20 g Oliwa z oliwek – 20 g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃. Blachę wyjmujemy, wykładamy papierem do pieczenia,
    odkładamy na bok.
  2. Do naczynia miksującego przekładamy 45 g mozzarelli, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do
    miseczki do posypania pizzy na koniec.
  3. Do naczynia miksującego przekładamy pozostałe 85 g mozzarelli, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5.
    Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
  4. Dodajemy jaja, mieszamy 10 s/ obr. wsteczne 3,5.
  5. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie rozprowadzamy tworząc
    koło o grubości ok. 0,5 cm. Pieczemy 15 min, wyjmujemy.
  6. W międzyczasie do naczynia miksującego (nie trzeba myć) przekładamy odsączone dokładnie
    pomidory z puszki, oregano, sól. Miksujemy 5 s/ obr. 5. Czynność można powtórzyć, aby bardziej
    rozdrobnić pomidory, ale nie jest to konieczne.
  7. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, oliwki również, paprykę kroimy w kosteczkę.
  8. Kiedy spód do pizzy jest upieczony, wyjmujemy (piekarnik zamykamy i zwiększamy do 220℃)) i
    odstawiamy na minutę do wystygnięcia.
  9. Na pizzę wykładamy kolejno: sos pomidorowy, plastry cukinii, paprykę, oliwki i oprószamy resztą
    startej mozzarelli.
  10. Pieczemy 8 min. Wyjmujemy, odstawiamy na 1-2 min. do przestygnięcia.
  11. Podajemy z rukolą, skropione oliwą z oliwek.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza

Wydrukuj:

Komentarze