Forum Czy da się w TM pokroić mięso na gulasz?
Niestety, takiej czynności nasz termoś nie wykona Monisiu. Niezłą porcję tego bigosu robisz!
I jak tam dziewczyny, ktoś dopracował już tą technike ? Chętnie bym skorzystała , bo wczoraj kroiłam 2kg łopatki pod bigos. Męczące i pochłaniające czas zajęcie...
Gagatek, próbuj z tym krojeniem. Ja też o takiej opcji nie doczytałam sie w zadnej książce. Ale może to możliwe?
Chętnie wykorzystam Twoje doświadczenia
Boczek na skwarki posiekał :) Muszę dopracować technikę, to się nią podzielę. A z mięsem w takim razie sama zaeksperymentuję i zobaczę co mi wyjdzie, bo naprawdę krojenie kilograma mięsa na kosteczkę jest męczące.
Nigdy nie siekałam mięsa na kostki gulaszowe w TM Zawsze kroję mięso nożem na desce a w TM tylko gotuję. Nie przypominam sobie, żeby w jakiejś innej książce była opisana taka możliwość.
TM pomaga nam prawie w każdej czynności ale w tej nas raczej nie wyręczy :D
W mojej książce, którą dostałam kupując TM (Dobre gotowanie) jest napisane, że chcąc mięso posiekać, trzeba je lekko zamrozić, ale nic poza tym. Czy jeśli wrzucę lekko zamrożone w większych kawałkach i wrzucę np. obroty 4, to mi wyjdą takie gulaszowe kawałki? Ktoś próbował? A może w jakiejś innej książce jest lepsza wskazówka? Bo w przepisach na gulasz piszą o wrzucaniu już pokrojonych kawałków, a szczerze mówiąc pokrojenie 1-1,5 kg mięsa na drobny gulasz zajmuje sporo czasu (tyle mi potrzeba na jakieś 2 obiady dla moich głodomorów )