Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
1
litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
Składniki
wody
- 2 litry wody
- 2000 g owoców
- 100 g cukru, na 1 kg owoców
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Naczynie miksujące kompletne premium
-
Kopystka
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" miksującego wlej 2000 g wody i zamknij go pokrywką bez miarki.
- Na to nakładamy przystawkę sokownika a na nią dolną część varomy. Na varome układamy dowolne owoce i przykrywamy przykrywką.
Do sokownika podłączamy wężyk - Np. wiśnie mogą być z pestkami a porzeczka z szypułkami, ale umyte a może nawet wymoczone w wodzie z sodą.
Jeśli chcemy wykorzystać potem owoce na dżem, to trzeba je wydrylować lub oszypułkować. - Napełnij Varomę maksymalnie 2 kg owoców (lub warzyw), umieść na przystawce i zamknij pokrywką Varomy
- Włączyć 60 min/Varoma/obr. 1 w zależności od rodzaju i ilości owoców
- Zatrzymaj proces gotowania, gdy z węża przestanie wypływać sok.
- Ogólna zasada: miękkie owoce są zwykle całkowicie wyciskane po 30-40 minutach, podczas gdy twardsze owoce mogą potrwać do 60 minut.
- Cukier wymieszać z owocami, bo posypany na tylko na wierzchu spowoduje to, że pierwszy sok może nie być "posłodzony"
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
I really like this smoothie maker, it's very convenient slope game
Are you sure to delete this comment ?