thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12h 0min
Czas całkowity
12h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Mleko migdałowe

  • 80 g migdałów, ze skórką, Migdały zalać wrzątkiem. Po ok.5min. obrać ze skórek.
  • 0,7 litra wody źródlanej, lub filtrowanej, Zalać obrane migdały wodą na parę godzin.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wlać migdały z wodą w której się moczyły do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i zmiksować 30s, obroty 10.
    Włożyć gazę lub tetrę do koszyka i przecedzić mleko dokładnie wyciskając.
    Miazgę migdałową można zamrozić i wykorzystać w innym przepisie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mleko migdałowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?