- TM 5
Składniki
Grzaniec wiśniowy
- kilka kropel soku z cytryny
- 3 czubatych łyżek cukru
- 1 płaskiej łyżeczki miodu
- 5 goździków
- 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu mielonego
- 1 płaskiej łyżeczki cukier waniliowy
- 1 czubatych łyżeczek konfitury wiśniowej
- 300 g czerwonego wina
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wino wlewamy do naczynia wraz z wszystkimi pozostałymi składnikami.
Ustawiamy czas: 5 minut, temperatura: 95 stopni, "Obroty wsteczne" : 2.
Rozlewamy do 2 szklaneczek i po kilkuminutowym przestudzeniu oddajemy się degustacji...
Krok 1:
Porady
Przepis na "szczeście" jest tak prosty, że już bardziej sie nie da uprościć. Ale kto powiedział, że ma byc trudno?
Bez problemu można działać również na Thermomixie TM31 i TM21.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Osobiście lubię słodkie i taka receptura mi pasuje. Niemniej jednak zawsze można zredukować ilość słodkości w/g uznania.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"
Osobiście lubię słodkie i taka receptura mi pasuje. Niemniej jednak zawsze można zredukować ilość słodkości w/g uznania.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"
Chyba to za słodkie wymyśliłeś Jacku: miód i jeszcze 3 czubate łyżki cukru do 300g wina? To trochę więcej jak szklanka. Konfitura też jest słodka, a wino jakie? Proponuje uważać, dodawać stopniowo te słodkości.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?