thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
3 butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy

Składniki

Likier jajeczny (ajerkoniak)

  • 6 żółtek z wolnego wybiegu
  • 200 g cukru
  • 1 opakowania cukru wanilinowego
  • 250 g wódki
  • 250 g mleko skondensowane, niesłodzone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Załozyć motylek. Do czystego naczynia włożyć żółtka, dodajemy cukier i cukier waniliowy - podgrzewać 5min/70stC/obr.3
  2. Dodać wódkę i mleko (powoli), podgrzewać 5min/70stC/obr.3
  3. Przelać ciepły likier do butelki, wystudzić, przechowywać w lodówce.

Porady

Szybkie łatwe i smaczne tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Domowy jajkus (ajerkoniak)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy