Forum zakwas orkiszowy
ndz., 20.10.2013 - 14:46
#1
4 odpowiedzi | Ostatni wpis
22.10.2013 - 09:00
#1
Wg przepisu: Wyjmujemy go z lodówki na kilka godzin przed przygotowywaniem ciasta chlebowego, dokarmiamy łyżką mąki okriszowej i mieszamy. Powtarzając te wszystkie czynności rozpoczynasz proces poniekąd od nowa.
21.10.2013 - 14:24
#2
oj Mixi jak mogłam to przeoczyc przepraszam a prosze powiedz mi bo nie moge tam doczytać jeśli chce przygotować kolejny chlebek wyjmuje zakwas z lodówki i tylko jedną łyzką i wodą dokarmic?chyba 3 razy po 100g albo 70g?jak myslisz?
21.10.2013 - 09:59
#3
Czy masz na myśli ten przepis:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/orkiszowy-zakwas-do-chleba/463407