Forum Pompa ciepła
To ciekawe, bo sama mieszkam w podobnym, starszym budynku i długo myślałam, że pompy ciepła są tylko do nowych domów. Skoro są firmy, które zajmują się takimi realizacjami w Tarnowie, to chyba warto umówić się na konsultację i dowiedzieć się, czy to też rozwiązanie dla mnie. Zwłaszcza że ceny gazu nie zapowiadają się optymistycznie
Tak, pompy ciepła świetnie radzą sobie również w starszych domach, zwłaszcza jeśli budynek jest odpowiednio ocieplony. W Tarnowie działa firma, która oferuje kompleksową obsługę – od doradztwa, przez wybór urządzenia, po instalację i pomoc w uzyskaniu dofinansowania. Możesz ich sprawdzić tutaj pompy ciepła tarnów . Strona zawiera dużo przydatnych informacji i case studies z okolicy, więc łatwiej podjąć decyzję.
Zbliża się zima i naprawdę zaczynam się martwić o wysokie rachunki za ogrzewanie. Słyszałam, że pompy ciepła mogą być bardziej ekonomiczne, ale mam mnóstwo pytań. Czy faktycznie są skuteczne w naszym klimacie i czy sprawdzają się w starszych budynkach, takich jak mój dom w Tarnowie?