Forum nie schodzi temperatura
Tak sobie czytam - weron04 - wydaje mi się, że nie powinnaś mieć w żadnym momencie przy robieniu ciasta drożdżowego temp. 60 stopni, bo zabijesz drożdże
Kasiula, ograniczenia temperatury dotyczą tylko wyrabiania przy pomocy INTERWAŁU. Zupę można miksowac od razu (ja tak robię). Trzeba tylko pamietać o założeniu miarki na naczynie i zaczynać zwiększać obroty stopniowo, od najniższych do maksymalnych. Wtedy nic się nie wychlapie i nie oparzy. Tutaj temperatura nie ma żadnego znaczenia.
No wlasnie i to jest wkurzajace w TM. Co z tego ze zrobie zupe w 15 minut skoro pozniej jesli chce ja zmiksowac musze wyjac mise, postawic ja w chlodniejsze miejsce i czekac kolejne 15-20 minut az temperatura spadnie do tych 60C zeby zupe zmiksowac ? Mozna oczywiscie przelac zupe do garnka i miksowac innym urzadzeniem ale tu przeciez chodzi o oszczednosc czasu (nie trzeba myc dodatkowych naczyn) i pieniedzy, czyz nie?
Witaj. Temperatura jest mierzona przez czujnik misy z nożami. Jezeli temperatura produktu nie spadnie samoczynnie, nie mozna dale pracowac. Najlepiej wyciagnac mise z produktem w chlodne miejscs a nastepnie spowrotem do TM.
Pozdrawiam
Witam. Od dwóch tygodni używam TM . Dziś chciałam zrobić ciasto drożdżowe. Niestety na ostanim etapie właczjac interwał pojawia se komunikat , że temperatura powinna być niż niż 60 stopni. Ale niestety temp. nie schodzi właczając i wylaczajac TM od razu świecą sie czerwone światła. Co robić , czy to jest jakaś usterka?