Forum Fish&chips w restauracji

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

3 odpowiedzi | Ostatni wpis

Dorsz jest najlepszy 175st olej wyciągnąć rybę z oleju jak ma 65 stopni w środku. Do ciasta koniecznie piwo w ostateczności woda mineralna. Ryba musi być krucha i soczysta.

No i dobrze jest zainwestować też w dobrą patelnię do ryb
https://www.kulinarna.pl/czym-charakteryzuje-sie-dobrej-klasy-patelnia-do-ryb/

Na strnoie są porady jak wybrać.


Witam. Czy ktoś robi może Fish&Chips? Jaką rybę używacie? Czarniak? Polędwiczki z mintaja (rozpadają się). Tilapia (zwarte mięso ale dosyć cienka). Miruna bez skóry? Karmazyn filet bez skóry? Limanda (w miarę tania ale dużo lodu. Które mają mało ości? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Będę wdzięczny za porady