Forum Czy Seborh jest skuteczny na krostki i strupki na głowie?
Też miałam krostki i strupki na głowie z powodu łojotoku i Seborh okazał się bardzo pomocny. Dzięki składnikom o działaniu antybakteryjnym szybko zmniejszył stan zapalny i swędzenie. Strupki zaczęły się goić już po kilku użyciach, a krostki powoli znikały. Ważne, żeby podczas stosowania szamponu delikatnie masować skórę, nie drapać jej, bo to tylko pogarsza sytuację. A i pamiętaj o tym aby wysuszyć włosy po każdym myciu. To podstawa. Sama kiedyś tego nie robiłam ale po prostu chodziłam z mokrą głową i problem się nasilał. Szampon działa też przeciwłupieżowo, co dodatkowo pomaga w oczyszczaniu skóry głowy. Możesz go kupić tutaj: https://www.mediaexpert.pl/supermarket/kosmetyki/szampony/szampon-verdelove-seborh-na-lojotokowe-zapalenie-skory-200-ml. Myślę, że warto spróbować, ale przy mocniejszych zmianach lepiej też skonsultować się z dermatologiem.
Cześć! Mam problem z krostkami i strupkami na skórze głowy. Podejrzewam, że to łojotokowe zapalenie skóry. Czy ktoś stosował szampon Seborh na takie objawy? Czy pomaga w ich zmniejszeniu?