Forum WITAJCIE:)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

24 odpowiedzi | Ostatni wpis

Witaj Miki  Smile  fajnie, że do nas trafiłaś. Jeżeli chodzi o przepis na rosół to ja nigdy nie dodaję ziela angielskiego i liścia laurowego (w tradycji kulinarnej mojej rodziny te przyprawy dokłada się do innych zup a rosół z nimi przypomina bardziej smakiem galaretkę tzw. zimne nóżki  Smile   Smile  Zamiast tego dodaję 2 ząbki czosnku a mięso to raczej mieszanina wołowiny (szponder i łata) i drobiu. I zgadzam się z Gabi, że lepsze są skrzydła niż udka. Dobra też jest szyja z indyka  Smile  A potem wszystko obrane od kości razem z warzywani zmiksowane i doprawione wspaniale nadaje się na pasztet albo jako nadzienie do naleśników.

Pozdrawiam i życzę samych wspaniałych potraw wykonanych w TM  Smile  i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku  Smile  

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile

Ale ze mnie gapa  Puzzled  Przecież na samym początku wpisał się Bartek  Smile  Muszę uważniej czytać wpisy  Wink   Smile  

Bartku pozdrawiam Ciebie i Elę i jeszcze raz gratuluję wspólnych wyczynów w kuchni przy pomocy TM  :D   Smile  

Mój blog kulinarny:

Smile

Witajcie! miałam całkiem długą przerwę w "buszowaniu" po Przepisowni i dlatego dopiero teraz Was witam  Smile  Miło na Was patrzeć i czytać Wasze wpisy. A jakie są Wasze imiona? Gdzieś wyczytałam, że jest Ela -super mam imienniczkę na forum!  Bigsmile  A mąż? Chciałabym mu pogratulować lepienia tych pierogów  Bigsmile   Bigsmile  Mój mąż niestety nigdy nie lepił ale synowie już tak  Smile  Robią też swojski makaron na święta  Smile  

Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku  Smile   Smile  

Mój blog kulinarny:

Smile

Fajnie, bo ja nie mam tej ksiazki Bigsmile Bigsmile Party :party:  A slodycze uwielbiam Tongue Tongue :p  Czekam na przepis, skorzystam z wielka checia, no i przy okazji zobaczymy, co z ta masa Bigsmile :bigsmile:  Serdecznie pozdrawiam Love Love

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            

Bigsmile Cooking  2 Ja w uzupełnieniu tego przepisu na rosół: proponuję nie zdejmowac miarki , a raczej po zagotowaniu zmniejszyc temperaturę, np. na 80 st.C, myslę , że nie mniejszą. Będzie się więc tylko delikatnie , powolutku gotował, tak jak to sie gotuje na piecu w garnku . Rosół nie powinien się gwałtownie gotować. Moim zdaniem lepszy smakowo będzie ze skrzydełek , ewentualnie pól na pół . Z udek nie wychodzi  taki smaczny, to wiem z osobistej praktyki. najlepszy to jest z mięs mieszanych: trochę wołowiny lub cielęciny,  trochę  drobiu (kurczak, kaczka, indyk, kogut) co mamy  w lodówce. do warzyw dorzucić jeszcze kilka listków kapusty włoskiej.  Potem całą zawartość koszyczka można wykorzystać do zrobienia pasztetu.

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

joanna_lilianna 10.01.09, 15:23 zarchiwizowany składniki : -300-400g kurczaka(udka) -10g selera -20g pietruszki -40g marchwi -30g cebuli -30g pora -1 1/2l wody -2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa) -1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej -liść laurowy -3 ziarna ziela angielskiego -6 ziaren pieprzu Wykonanie: -do naczynia wlać wodę i dodać kostki rosołowe -do koszyczka włożyć udka, posypać je przyprawą, na nich ułożyć jarzyny i przyprawy -koszyczek włożyc do naczynia, przykryć miarką MT, gotować - czas 1 godz., temp. 100st. ,obr.poz. soft, po zagotowaniu zdjąć miarkę MT z pokrywy Przepis z książki "dobre gotowanie" Miki, tyle znalazlam, jesli chodzi o rosòl, wiecej nie potrafie Ci pomòc Bigsmile :bigsmile:  Moze ktos cos dorzuci ;) 

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            

Cooking  7 Witaj Miki super że postanowiłaś zalogować się ;)  Veronika coś wymyśli na potrawę z  serekiem  waniliowym :D Bigsmile Pozdrawiam serdecznie i Wszystkim Zakręconym Miłośnikom TM zyczę udanej zabawy noworocznej i Spełnienia Marzeń w 2013 Roku Party Party Love Love

No tak jakoś wyszło Bigsmile

Szukam przepisu na rosół, ale znalazłam tylko 1 Aw

I zostało mi 300 gr serka waniliowego jakiś przepis do czego mogłabym wykorzystać ?

Od kilku tygodni ??? I dopiero teraz sie zapisujesz w szeregi ??? Wink Wink ;) Ladnie, ladnie .... Wink Wink Wink :D :D :D  No, ale najwazniejsze, ze jestes w koncu z nami Bigsmile :bigsmile:  Witaj Party Party Party Nudzic sie nie bedziesz napewno Bigsmile Bigsmile Bigsmile   Pozdrawiam serdecznie Love Love Love

Witam !

Podczytuję Was od kilku tygodni i postanowiłam się zalogować Smile

Pozdrawiam wszystkich !

Witajcie, chętnie bym wypróbowała ciasto Królewiec Cooking  7 , nie znam a lubię piec. Pozdrawiam i czekam na przepis Party

Cooking  7 Podziel się przepisem na ciasto "Królewiec" Pozdrawiam serdecznie :D Bigsmile Party Love

Skąd miałeś przepis na Królewiec?

Pozdrawiam Mixi

Innymi słowy Święta się udały Smile

Pozdrawiam Mixi

immanuel wrote:

Witajcie wszyscy:) zakupy na święta juz zrobione:) bedziemy głownie piec:) w planach: królewiec oraz makowiec - dwa ciasta które zawsze były dla mojej żony wyzwaniem:) do tego ryba po grecku i likier  "niebo w gebie" zaczerpnięty z przepisowni;)

aaaa muszę się pochwalic, zrobiłem pierwszy raz w zyciu pierogi Smile Moja żona zaniemowiła jak wróciła z pracy haha:) Kocham Thermomix Smile

Gratuluje sukcesu (z Thermkiem nie jest trudno, jak widac :)  ) !!! Trzeba dodac, jednak, ze to nie tylko zasluga TM .... Oklaski naleza sie i Tobie. Gotowanie z TM jest proste, wygodne..... itd, , ale trzeba miec i dobre checi, kompletnie samo sie nie zrobi ;)  Ktos musi wkladac do Mixingbowl closed skladniki, i w przypadku pierogòw, ktos musial rozwalkowac ciasto, i posklejac pierozki Wink Wink ;)  Zycze kolejnych sukcesòw, milych swiatecznych przygotowan, smacznego, wesolych i udanych Swiat, i czekam na relacje, jak sie udaly ciasta Bigsmile Bigsmile Wink ;)  Pozdrawiam serdecznie Love Love Cooking  7

Bigsmile Witaj w naszym gronie Z"mixiem"nie ma mowy ,że jest nudno!!! Wink Love Cooking  2

Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

Cooking  1 Bigsmile Bartek! Jesteś geniuszem termomixowym! Pierogi w wykonaniu mężczyzny! SUPER!

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Cooking  2 Witaj Bartku wraz z żoną Cooking  2 :D Cooking  4

witajcie i powodzenia z testowaniem przepisów światecznych!!!

Jestem Agata Smile

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

Antoine de Saint-Exupéry

Bigsmile Brawo Bartek!  Działajcie razem z żoną. Święta to wspaniały czas na wyczarowanie doskonałych potraw, a z TM będzie szybko, łatwo i przyjemnie. Pochwalcoie sie potem swoimi czarami.

GaBi

Swietnie Bigsmile   Troche "roboty" juz zrobione Bigsmile   Jak na poczatek niezle Bigsmile :party:  A zabawa i "chrzest" beda przed swietami Bigsmile   Ale nie ma obawt, z Thermkiem to bajka Bigsmile   Dajcie znac, jak poszlo Wink Wink Cooking  9 :cooking_7:  Milego weekendu Bigsmile

Witaj Bartku Smile

Pozdrawiam Mixi

Cooking  7 Witajcie Bigsmile Bigsmile Swietny wybòr i miejsce tez odpowiednie Bigsmile :cooking_9:  Przepisownia, to swietna sprawa, swietna pomoc, super kacik kulinarny ( i nie tylko, bo powoli zawiazuja sie przyjaznie :)  ), w ktòrym znajdziecie w zasadzie wszystko, lacznie z pomoca Bigsmile   A przepisòw jest w bròd Party Party Party   I codziennie dochodza nowe Wink ;)  Co zdolaliscie wyczarowac przez tydzien w Thermosiu ???  Dobrej zabawy Party Party Party Wink Wink