Forum Kłopoty z przezroczystymi akcesoriami do TM31
Dokładnie to samo. Od roku mam Thermomixa i pokrywa Varomy i miarka są popękane już od jakiegoś czasu. Mąż swierdził, że tak ugotowałam, ale obochdzę się z akcesoriamia bardzo delikatnie. Bardzo dobrze wiedzieć że to wada produkcyjna.
Lecę do działu reklamacji...
Pozdrawiam
Asia
Elu, bardzo Ci dziekuje za informacje. TM kupilam w tym roku - wiec napewno ma gwarancje/ Dziekuje za podeslanie formularza.
Pozdrawiam\Agnieszka
Lwica, jeżeli Twoje urządzenie jest na gwarancji (najlepiej sprawdź dobrze ) to podaję Ci stronę formularza zgłoszeniowego, po wypełnieniu którego serwis zadzwoni do Ciebie i umówi dzień i godzinę wizyty. Jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby osobie która ma TM na gwarancji proponowali przyjazd do punktu serwisowego?
https://thermomix.vorwerk.pl/uslugi/formularz-zgloszenia-serwisowego/
Niestety te linki najczęściej są nieaktywne, więc musisz go skopiować i wkleić do paska przeglądarki
Pozdrawiam, Ela
Z przedstawicielem nie mam kontaktu - nie wiem czy nie zrezygnowal z pracy?
Dzwonilam na infolinie, powiedziano mi, ze mam przyjechac do serwisu z TM. Bo oprocz zafarbowanej pokrywy, peknietej miarki okazalo sie, ze mam popekane gunki laczace kielich z urzadzeniem.
Zastanawiam sie czy jak mam urzadzenie na gwarancji to oni nie powinni do mnie przyjechac do domu?
AnnMarie7 skontaktuj się w tej sprawie z firmą: kontakt@vorwerk.pl
Też po pół roku od kupna miałam ten sam problem z miarką i pokrywką od Varomy - zadzwoniłam i gdy przysłali mi nową dopiero odesłałam tamte. Z tym że Varomę przysłali mi już z pęknięciami lekkimi więc zgłosiłam to od razu drugi raz i drugi raz przysłali mi nowe. od tamtej pory wszystko jest już ok.
Teraz i ja obejrzalam swoja miarke i tez mam pekniecia. Gdzie to mozna zareklamowac?
Pozdrawiam
Agnieszla
AnnMarie7, zgłoś albo na infolinię albo przedstawicielowi. Bez problemu zostanie to wymienione
Zgłosić do serwisu przez stronę Vorwerk.
Mam takie pytanie...które nasunęło mi się pod wpływem dyskusji jaka rozwinęła sie na facebooku w związku z zapobiegawczą wymianą uszczelek w Thermomixach. Ponadto nie znalazłam tego wątku na forum..
Otóż przynajmniej 2 użytkowniczki narzekały na ciagle pękające miarki MT i pokrywkę od waromy!
Ja mam ten sam problem! A mysłałam że to moja wina...
Po tygodniu użytkowania moje MT zaczeło pękać od środka ( takie wewnętrzne rysy pogłębiające się od tego kółeczka ). Pani Przedstawiciel wymieniła go na nowy, ale sytuacja się powtórzyła i teraz po roku moje MT wygląda nie dość że mało estetycznie to lada moment straci ciągłość, bo rysy są już bardzo głebokie. Nie jest myte w zmywarce i nie spadło na ziemię.
Ponadto na waromie ( górna częsć) również takie pękniecia się pojawiły ( od otworków do krawędzi). Z tym że ja dość rzadko jej używam w porównaniu do MT. Al epękniecia powstały po około 3 użyciach. A przynsjmiej wtedy je zauważyłam!
Stąd moje pytanie brzmi - czy Państwo nie wiedzą z czego to wynika? Czy to była jakaś wadliwa partia podobnie jak uszczelek? Czy można to reklamować? Urządzenie mam jeszcze nadal 2 lata na gwarancji ( o rok dłuzej jak dowiedziałam sie wczoraj). ALe nie wiem czy obejmuje ona akcesoria. Z drugiej strony wydam 30 zł za miarkę która za chwilemi znów popęka...
Moja koleżanka która kupiła TM31 pół roku wczesniej niż ja ( rok 2012) ma do tej pory ładne nieuszkodzone MT. Nikt ze starszych użytkowników o tym nie wspominał, wiec chyba moje podejrzenia co do mało udanej parti "wysokiej jakości palstku" są zasadne...
Co z tym fantem zrobić??