Forum Budyń czekoladowy
Nareszcie wpisałąm, ufff. Tylko denerwuję się, gdy "wyskakuje" mi składnik, którego nie chcę wpisać, tak jak dziś ten / xylitolu Wtedy niepotrzebnie marnuję czas
Niusia, ty ja lubisz tak bardzo tą białą, śmietankową część to możesz nie przechodzić do drugiej części robienia deseru tylko rozlać w kubeczki samo białe Jak zrobicie to dajcie znać, czy Wam smakowało i jak to się ma do orginału
Ela! jesteś wielka !!! jeszcze nie zdążyłam zrobić tamtego, a Ty już dałaś taki o jakim myślałam cały czas, z białą warstwą !
O Eluniu super, mój junior uwielbia monte :D zatem czekamy na przepisik
Elu, a czy może robiłaś takie termomixowe "monte"? Jeśli tak, to podaj przepis. Mam ochotę coś takiego zrobić dla swoich wnuczek, które uwielbiają Monte fimy Zotte (chyba tak to sie pisze).
Gabrysiu, ten deser nie dawał mi spokoju Nawet kupiłam specjalnie, żeby zobaczyć skład, konsystencję i zapoznać się ze smakiem. Trochę poeksperymentowałam i... chyba to jest TO!!! Przepis zaraz zamieszczę Degustacja przez małe dzieci wyszła pozytywnie , wszystkie chciały dokładkę
Mixi, ja to zrobię dzisiaj i o efektach napiszę , a także skoryguję ewentualnie przepis.:)
Kochane dziewczyny, opublikowałam ten obiecany deser Monte, ale go jeszcze sama nie robiłam więc nie mogę stwierdzić jak smakuje i nie mam zdjęcia. Mam jednak wątpliwości, czy autorka przepisu prawidłowo podałai ilość mleka. Rzeczywiście sposób wykonania i składniki są jest bardzo podobne do budyniu czekoladowego. Jaki będzie? Zobaczymy.;)
Budyń jest smaczny gorący i zimny :D
Winignam ja ugotowałam budyń czekoladowy z mąką kukurydzianą w/g przepisu Thermomixa i konsystencja budyniu jest taka sama na drugi dzień :) Przepis jest na Przepisowni Polecam
Moja 3 letnia bratanica uwielbia budyń czekoladowy. zrobiłam go pol roku temu tam przez przypadek-miałam ochotę. nazwałam go "deser czekoladowy" bo ona nie lubiła budyniu nigdy, potem był okres ze codziennie musiałam jej robić ten budyń bo tak jej smakował. Teraz znowu się jej przypomniało i nudziła babcię by jej zrobić-ta odpowiedziała, że nie umie (to prawda) i brataniaca jej powiedziała wszystkie czynności jakie należy przy tym wykonac:) jak tylko wroci z przedszkola to jej zrobię.
Macie jakąś radę by budyn utrzymywał się dłużej? mam wrazenie, że gdy ostygnie to jest już innej konsystencji.
Jak trzeba czekac, to poczekamy
Obiecałam i do tej pory go jeszcze nie dostałam. Mam nadzieję, że spotkam tę autorkę jutro, na cotygodniowym spotkaniu. Cierpliwości.;) To jest takie budyniowate.
Dziewczyny wczoraj odwiedziła mnie koleżanka ze swoją śliczną 4-letnią wnuczką. Na deser zrobiłam budyń czekoladowy a Zuzia jedząc go zachwalała swojej babci, że to taki sam jak monte. Ja nigdy tego orginalnego deseru nie jadłam, dzieci mam w takim wieku, że im go nie kupuję, więc nie wiemczy ten mój jest rzeczywiście podobny do orginału. Z tego powodu nie wypowiadałam się na temat Monte i czekałam na przepis zdobyty przez Gabrysię Często robimy w domu budyń czekoladowy albo kawowy (z kawą zbożową) i wszystkim bardzo smakuje.
Gabrysiu, jak tam przepis na deser ??? Dasz rade zdobyc go jakos ???:)
super zatem czekamy na przepis
Super, też uwielbiam Monte jest tam jeszcze nutka orzechowa :), moi rodzice mieszkają niedaleko fabryki Zott'a, więc zawsze wracam z pełnymi siatami ze sklepu przyfabrycznego :). Czekam niecierpliwie na przepis,
Kochane , przepis będzie napewno. Uruchomiłam już wici. Nie męczcie się, ktoś juz pomyslał i zrobił, bardzo dobre, próbowałam! Będzie wkrótce na przepisowni.
No dziewczyny trzeba będzie poeksperymentować, zrobić budyń czekoladowy i budyń waniliowy i cos dodać, aby nadać odpowiedniej konsystencji nie wiem może jogurt naturalny ???? albo śmietanę ???? coś pomyślimy przeciez jesteśmy zdolne bestie
Dzieki, Gabrysiu Wiesz jaki ze mnie ciekawski czlowiek i jaki lakomczuch na slodycze, prawda;) ??? Przydalby sie przepis
Veroniczko, monte to nazwa takiego deseru Firmy ZOTT, w kubeczkach, u nas w hipermarkecie AUCHAN. Dzieci to uwielbiają, podobny do budyniu czekoladowego. Nie jest tani i dlatego myslę, że zrobiony w TM byłby zdrowszy i tańszy. Spróbuję zasięgnąć języka wśród naszych przedstawicielek, raz nas poczęstowano na poniedziałkowym spotkaniu. może znajdę tę osobę, jest nowa.
A teraz mi wytlumaczcie kochane, co to jest, to cale MONTE ??? To cos wloskiego, deser? Monte, to gòra, szczyt... Jaka jest dokladna nazwa? Montebianco???:)
Mój Junior też uwielbia monte, trzeba będzie cos pomyśleć, no chyba że ktoś już zgłębił tajniki tej wiedzy to niech da znać :D :D :D ja też bardzo lubię budyń :D i często go robię :D ostatnio ze śliweczkami :D szkoda, że są tak krótko, mogłabym je jeść cały rok, dlatego robię powidła i mam ich smak cały roczek :D
Elu, a czy może robiłaś takie termomixowe "monte"? Jeśli tak, to podaj przepis. Mam ochotę coś takiego zrobić dla swoich wnuczek, które uwielbiają Monte fimy Zotte (chyba tak to sie pisze).
My też uwielbiuamy budyń z TM jest taki aksamitnie kremowy... na samą myśl robi mi się słodko Moja córka experymentując kiedyś stworzyła przepis, który jest skrzyżowaniem dwóch przepisów: budyniu i kremu Thermomix i taka mega porcja wystarczy na naszą rodzinkę a do tego po dodaniu czekolady, kawy, kakao, żółtek jest naprawdę pożywny
Nie dziwię się. Przejrzyj jeszcze przepisy EliK, Magi, Maszoperii. Wiele tu wspaniałości! Można nie wychodzić z kuchni. Tylko kiedy to wszystko zrobić?:D
Przejrzałam przepisy Veroniki i jestem po ogromnym wrażeniem :) Na pewno wypróbuję coniektóre przepisy :)
Tak Beaciu budyń rewelacja, ja go robię często :D a zajrzyj na przepisy Verci ona jest mistrzynią w ciastach i deserach :D :D :D :D :D :D
Beaciu, zajrzyj do przepisów Veroniki, a tam zobaczysz przepyszne desery! Polecam!
I bez mieszania, stania przy garnkach, i zdrowszy, prawda?;) ;) Smacznego:p
Właśnie zrobiłam w TM budyń czekoladowy REWELACJA bardzo dobry i dużo szybciej się go robi w TM niż gotując w garnku budyń z torebki Polecam