Witaj Kasiu, polecam przepisy Veroniki na "rulon serowy z grzybami" lub "rulon ziemniaczany z nadzieniem" a ciasto drożdżowe polecam Magi na paszteciki. Przepisy wypróbowałam i dania są bardzo dobre Pozdrawiam
Mam chęc na roladkę taką z grzybami w środku. Wiecie pociąc na ala paszteciki do barszczu podać i moje pytanko , macie jakis fajny przepis na samo ciasto . Zastanwiam jakie mogłoby pasować ?? Drożdżowe ?
Moniczko, u mnie rownież trwają przygotowania do świąt. Na weekend przyjechały do nas nasze kochane Wnusie. Babcia "prawie" nie wychodziła z kuchni Hitem były paszteciki z kapustą i pieczarkami, placki ziemniaczane no i różne ciasta Dzisiaj zostalo tylko "wspomnienie"
Pozdrawiam bardzo serdecznie i udaję się do kuchni
U mnie w tym roku wszystko idzie jakoś wolniej...choć wczoraj do późna w nocy robiłam gołąbki bez zawijania , kapusta z grochem też już jest. Zastanawiam się na ciastami...może by coś w tym roku zmienić
Mleczko kokosowe to płyn (z wyglądu przypominający mleko, stąd nazwa) uzyskiwany ze startego miąższu świeżego orzecha kokosowego. Popularny składnik potraw południowej Azji, Karaibów i Polinezji. Nadaje potrawom niepowtarzalny smak. Pasuje zwłaszcza do curry, zup, sosów i potraw z ryżem. Uwaga: nie mylić go z wodnistym płynem, który określa się wodą lub sokiem kokosowym i który można uzyskać tylko ze świeżo rozłupanego orzecha kokosowego. Niekiedy wyróżnia się jeszcze śmietankę kokosową - pozyskiwaną w pierwszym tłoczeniu miąższu kokosa - która ma gęściejszą konsystencję. Używa się ją głownie do deserów, jest ona jednak trudno dostępna w Polsce. Najczęściej można kupić produkt w puszce stanowiący mieszankę mleczka i śmietanki i uzupełniony wodą. Uwaga: mleczko kokosowe jest bardzo nietrwałe, jeśli chcemy je przechować po otwarciu należy je szybko zamrozić.
Pozdrawiam
No bardzo , loviu Ciebie ....bardzo mi pomógł ....zamrożę !!!! jak mogłam nie wpaśc na tak genialny pomysł .
Mleczko kokosowe to płyn (z wyglądu przypominający mleko, stąd nazwa) uzyskiwany ze startego miąższu świeżego orzecha kokosowego. Popularny składnik potraw południowej Azji, Karaibów i Polinezji. Nadaje potrawom niepowtarzalny smak. Pasuje zwłaszcza do curry, zup, sosów i potraw z ryżem. Uwaga: nie mylić go z wodnistym płynem, który określa się wodą lub sokiem kokosowym i który można uzyskać tylko ze świeżo rozłupanego orzecha kokosowego. Niekiedy wyróżnia się jeszcze śmietankę kokosową - pozyskiwaną w pierwszym tłoczeniu miąższu kokosa - która ma gęściejszą konsystencję. Używa się ją głownie do deserów, jest ona jednak trudno dostępna w Polsce. Najczęściej można kupić produkt w puszce stanowiący mieszankę mleczka i śmietanki i uzupełniony wodą. Uwaga: mleczko kokosowe jest bardzo nietrwałe, jeśli chcemy je przechować po otwarciu należy je szybko zamrozić.
Z tego co się orientuję maks 2 dni w lodówce w szczelie zamkniętym opakowniu.
Idii wrote:
hej , dziewczęta mam pytanko
Czy macie jakis przepis na przechowywanie mleka kokosowego lub jakąs firmę o mniejszej pojemności puszki ?? kurcze zawsze potrzebuje troszkę a reszta się marnuje .
Czy macie jakis przepis na przechowywanie mleka kokosowego lub jakąs firmę o mniejszej pojemności puszki ?? kurcze zawsze potrzebuje troszkę a reszta się marnuje .
Wpisy:
Witaj Kasiu, polecam przepisy Veroniki na "rulon serowy z grzybami" lub "rulon ziemniaczany z nadzieniem" a ciasto drożdżowe polecam Magi na paszteciki. Przepisy wypróbowałam i dania są bardzo dobre Pozdrawiam
Wpisy:
Mam dla Was śniadanko
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Dzień Dobry ! " height="19" width="19" /> Już czwartek...jak to leci " height="19" width="19" />
Wpisy:
Helllołł
Mam chęc na roladkę taką z grzybami w środku. Wiecie pociąc na ala paszteciki do barszczu podać i moje pytanko , macie jakis fajny przepis na samo ciasto . Zastanwiam jakie mogłoby pasować ?? Drożdżowe ?
Pomózcie plisss
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Wspaniałego wieczorku ! " height="19" width="19" /> Dobranoc ! " height="19" width="19" />
Znikam na serie ulubionych filmów
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Dzień Dobry Słoneczka ! " height="19" width="19" /> Do Wigilii tylko tydzień ... " height="19" width="19" />
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Dobranoc Kochane " height="19" width="19" /> Kolorowych snów ! " height="19" width="19" />
Wpisy:
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Haniu dziękuję za pyszne śniadanie
Wpisy:
Kochane myślę o Was stale ale mój laptop będzie dopiero po Nowym Roku więc pojawiam się jak mam dostęp do synowego lapka
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Dzień dobry !
Jestem babcią :D
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Dzień Dobry ! " height="19" width="19" />
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Miłego Wieczorku ! " height="19" width="19" /> Dobranoc ! " height="19" width="19" />
Dziękuję za wszystkie kawki, przydały się dzisiaj
Wpisy:
Aaaaaa aaaaaa były sobie kotki dwa
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Moje kochane pora na kawę
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Podano kawusie
Wpisy:
Moniczko, u mnie rownież trwają przygotowania do świąt. Na weekend przyjechały do nas nasze kochane Wnusie. Babcia "prawie" nie wychodziła z kuchni Hitem były paszteciki z kapustą i pieczarkami, placki ziemniaczane no i różne ciasta Dzisiaj zostalo tylko "wspomnienie"
Pozdrawiam bardzo serdecznie i udaję się do kuchni
Wpisy:
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
Wpisy:
Dzień Dobry ! Witam w poniedziałek
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Wspaniałego wieczoku życzę ! " height="19" width="19" />
Wpisy:
Kochane, jak Wam idą świąteczne przygotowania
i porządki ?
U mnie w tym roku wszystko idzie jakoś wolniej...choć wczoraj do późna w nocy robiłam gołąbki bez zawijania , kapusta z grochem też już jest. Zastanawiam się na ciastami...może by coś w tym roku zmienić
Przesyłam buziaczki
Wpisy:
Dzień Dobry ! Witam w niedzielny poranek
Wpisy:
Dzień Dobry !
Wpisy:
Cudownego Wieczorku i Kolorowych snów ! Dobranoc !
Wpisy:
Kochane Dobrej nocy i do poniedziałku
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Moniczko jak teraz tak z doskoku bo mój laptop złapał wirusa (ale jest już u medyka hihihi),jak syn mnie wpuści na swój to jestem
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Haniu widzę ,że jesteś - bardzo się ciesze " height="19" width="19" />
Przy okazji zajrzyjcie na stronke :
http://www.pakamera.pl/akcesoria-kuchenne-120-1942.htm
Wpisy:
Moniczko mam podobnie
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Haniu mam nadzieje,że wszystko będzie Ok ze sprzętem
i Nas nie opuścisz " height="19" width="19" />
Wpisy:
Kasiu ciesze się,że mogłam pomóc Pozdrawiam serdecznie
Wpisy:
Dzień Dobry Kochane ! Witam w piąteczek !
Wpisy:
No bardzo , loviu Ciebie ....bardzo mi pomógł ....zamrożę !!!! jak mogłam nie wpaśc na tak genialny pomysł .
Buziaczki ...jesteś wielka
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Wspaniałego wieczorku ! " height="19" width="19" /> Kolorowych snów ! " height="19" width="19" /> Dobranoc ! " height="19" width="19" />
Wpisy:
Kochane coś mi się dzieje z internetem lub laptopem będę do Was zaglądać jak tylko będę mogła
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Dzień Dobry ! " height="19" width="19" /> Witam o poranku ! " height="19" width="19" />
Wpisy:
No i mamy nowy dzień -jak co dzień
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Kolorowych snów ! Dobranoc !
Wpisy:
Witaj Kasiu ! Ten artykuł powinien Ci pomóc :
Mleczko kokosowe to płyn (z wyglądu przypominający mleko, stąd nazwa) uzyskiwany ze startego miąższu świeżego orzecha kokosowego. Popularny składnik potraw południowej Azji, Karaibów i Polinezji. Nadaje potrawom niepowtarzalny smak. Pasuje zwłaszcza do curry, zup, sosów i potraw z ryżem. Uwaga: nie mylić go z wodnistym płynem, który określa się wodą lub sokiem kokosowym i który można uzyskać tylko ze świeżo rozłupanego orzecha kokosowego. Niekiedy wyróżnia się jeszcze śmietankę kokosową - pozyskiwaną w pierwszym tłoczeniu miąższu kokosa - która ma gęściejszą konsystencję. Używa się ją głownie do deserów, jest ona jednak trudno dostępna w Polsce. Najczęściej można kupić produkt w puszce stanowiący mieszankę mleczka i śmietanki i uzupełniony wodą. Uwaga: mleczko kokosowe jest bardzo nietrwałe, jeśli chcemy je przechować po otwarciu należy je szybko zamrozić.
Pozdrawiam
Wpisy:
Z tego co się orientuję maks 2 dni w lodówce w szczelie zamkniętym opakowniu.
Jestem babcią :D
Wpisy:
Pora do łóżeczka
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
hej , dziewczęta mam pytanko
Czy macie jakis przepis na przechowywanie mleka kokosowego lub jakąs firmę o mniejszej pojemności puszki ?? kurcze zawsze potrzebuje troszkę a reszta się marnuje .
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
Wpisy:
Witajcie Kochane, dziękuję za kawusie
Haniu, ciasto piekł piekarz więc przepisu nie podam
Wpisy:
I ja się witam i do wnuczka zmykam
Jestem babcią :D
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Dzień Dobry Słoneczka ! " height="19" width="19" />
U mnie termometr pokazuje teraz -7 *C
Wpisy:
Puk puk dziewczyny wstajemy do świąt tylko 14 dni
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
" height="19" width="19" /> Spokojnej Nocki i Kolorowych Snów " height="19" width="19" /> Dobranoc " height="19" width="19" />
Wpisy:
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Grażynko a cóż to za imprezka się naszykowała .Podaj mi przepis
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Witajcie Kochane
Dziękuję za pyszną kawusie, zapraszam na pyszne ciacho
Miłego dnia