Czas przygotowania
23min
Czas całkowity
23min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Wegetariańskie Curry z kalafiora i pomidorów
- 60 g Cebula – 60 g
- 3 ząbki Czosnek – 3 ząbki (15 g)
- 15 g Imbir korzeń – 15 g
- 10 g Papryczka chili – 10 g
- 60 g Olej kokosowy – 60 g
- 2 łyżeczki Curry w proszku – 2 łyżeczki (10 g)
- 400 g Mleczko kokosowe – 400 g
- 250 g Pomidory – 250 g
- 350 g Kalafior – 350 g
- 1 g Sól – 1 łyżeczka (5 g)
- 75 g Szpinak baby – 75 g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, czosnek, imbir w kawałkach i papryczkę chili bez pestek. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego. Rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodajemy olej kokosowy i przyprawę curry. Dusimy 6 min/ 100°C/ obr. 1.
3. Dodajemy mleczko kokosowe, pomidory pokrojone w kostkę, różyczki kalafiora, sól. Gotujemy 15 min/ 100°C/ obr. wsteczne 1.
4. Dodajemy szpinak. Gotujemy 1 min/ 100°C/ obr. wsteczne 1.
Wegetariańskie Curry z kalafiora i pomidorów
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze