Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
16min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Sos
- 90 g Śmietanka 30% – 90 ml
- 35 g Masło orzechowe – 35 g
Omlet
- 3 porcje Jaja kurze – 3 sztuki (150 g)
- 20 g Wiórki kokosowe – 20 g
- 1 szczypty Sól morska – 1 szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- SOS
1.Najpierw przygotowujemy sos orzechowy. Do naczynia miksującego przekładamy śmietankę i masło orzechowe. Miksujemy 20 s/ obr. 5. Przekładamy do miseczki.
OMLET
2. Do dokładnie umytego i osuszonego naczynia miksującego przekładamy białka z jajek, dodajemy szczyptę soli i zakładamy motylek. Ważne aby naczynie było całkowicie suche. Ubijamy 1 min/ obr. 3. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
3. Dodajemy żółtka i wiórki kokosowe. Mieszamy 6 s/ obr. 2. Myjemy naczynie miksujące i wlewamy 500 ml wody.
4. Dolną przystawkę Varomy wykładamy pomiętym w rękach papierem do pieczenia. Wylewamy masę.
5. Na naczynie miksujące nakładamy Varomę, gotujemy na parze 14 min/ Varoma/ obr. 1
6. Omlet wyjmujemy z Varomy, możemy pokroić na pół lub 4 kawałki i polewamy sosem orzechowym.
Sos i omlet
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?