thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 35min
Czas całkowity
1h 48min
porcja/porcje/porcji
3 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

sól

  • 1,5 łyżeczki soli

szczypta cukru

  • 1 szczypty cukru

oliwa z oliwek

  • 25 gramów oliwy z oliwek

ciepła woda

  • 125 gramów ciepłej wody

mleko

  • 250 gramów mleka 2%

drożdze

  • 25 gramów drożdży świeżych

mąka pszenna

  • 600 gramów mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wlać mleko,dodać cukier,pokruszone drożdze i 50 gramów mąki.Wymieszać 37*/2min./obr2Pozostawić w nacznyniu na 10min

     

    2.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" Ciasto przelożyć do naczynia,przykryć ściereczka i pozostawić do wyrośniecia w ciepłym miejscu na ok.1,5hPo wyrośnieciu podzielić ciasto na 3 części,rozwalkowac każdą część na wielkość mniej więcej brytwanny z piekarnika.Ciasto ulożyć na posmarowaną oliwą z oliwek brytwannę i podociągać brzegi do wielkości brytwanny.Posmarować sosem pomidorowym,nałożyć składniki jakie nam odpowiedają i na wierzch ser mozarella.

     

     

     

Porady

PIEC W TEMPERATURZE 260 stopni góra-dól przez 12-13min

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto do pizzy

Wydrukuj:

Komentarze