- TM 31
Składniki
sól
- 1,5 łyżeczki soli
szczypta cukru
- 1 szczypty cukru
oliwa z oliwek
- 25 gramów oliwy z oliwek
ciepła woda
- 125 gramów ciepłej wody
mleko
- 250 gramów mleka 2%
drożdze
- 25 gramów drożdży świeżych
mąka pszenna
- 600 gramów mąki pszennej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego wlać mleko,dodać cukier,pokruszone drożdze i 50 gramów mąki.Wymieszać 37*/2min./obr2Pozostawić w nacznyniu na 10min
2.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" Ciasto przelożyć do naczynia,przykryć ściereczka i pozostawić do wyrośniecia w ciepłym miejscu na ok.1,5hPo wyrośnieciu podzielić ciasto na 3 części,rozwalkowac każdą część na wielkość mniej więcej brytwanny z piekarnika.Ciasto ulożyć na posmarowaną oliwą z oliwek brytwannę i podociągać brzegi do wielkości brytwanny.Posmarować sosem pomidorowym,nałożyć składniki jakie nam odpowiedają i na wierzch ser mozarella.
Porady
PIEC W TEMPERATURZE 260 stopni góra-dól przez 12-13min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super
Ha ha!!
Are you sure to delete this comment ?