Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
1
butelka/butelki/butelek
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 19/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 30 g kopru włoskiego
- 100 g cukru, z żelatyną (1:3)
- 1 l wody
- 500 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Koper zmielić obr. poz. 10, dodać wodę i gotować 10 min. temp. 90 C obr.poz. 1. Przecedzić przez gazę. Naczynie miksujące osuszyć i zmielić cukier na cukier puder. Jeszcze gorący wywar z kopru i cukier z żelatyną wlać do naczynia i ponownie gotować 10 min. temp. 100 C obr.poz. 1. Przelać do butelki i używać w miarę potrzeby.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
hmmm, mnie wyszła przesłodka galaretka...
dlatego, że powinno być ok. 70 g cukru i 30 g żelatyny, a ja zrobiłam na odwrót
Jak wypijesz zimnego drina gruszkowego to może sie przydać coś na kaszelek :-P
No ten przepis mnie zaskoczył, ciekawe jak działa. Jako, że ja chorobliwy nie jestem to szybko nie sprawdzę, ale zapiszę sobie przepis do ulubionych