thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
250 g
Poziom
Łatwy

Składniki

KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO

  • 250 g kawy ziarnistej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO
  1. wsypujemy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 250 gramów kawy ziarnistej, nakładamy miarkę. Mielimy 15-20 sekund, obroty 10. Co 5 sekund zatrzymujemy silnik i mieszamy kopystką sprawdzając grubość. Tak zmielona kawa nie zatyka ekspresu ciśnieniowego.

Porady

mielenie 15 sekund może być za krótkie, wydłużmy po sprawdzeniu grubości o 5 sekund

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KAWA MIELONA DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO

Wydrukuj:

Komentarze