thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1/2 MT wody
  • 20 g maku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła lub margaryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krakersy
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym w kolejności podanej w przepisie. (Obroty 6 czas 15-20 sek.).

    Gotowe ciasto należy rozwałkować na grubość 3-4mm. Wyciąć małe krakersy radełkiem, nożem bądź kieliszkiem. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piec około 10-11 minut.

     

Porady

Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami. Doskonałe jako zakąski.Szybkie i proste w wykonaniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krakersy

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 15, 2017 at 22:37

    Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za mało...smakowe Wink Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie Smile) dodam więcej Big Smile

  • listopada 28, 2014 at 21:43
    5.0

    Właśnie się upiekły. Pychotka. Doskonała przekąska na jutrzejszą imprezę.  tmrc_emoticons.)

  • listopada 14, 2013 at 23:00

    W najbliższym czasie do wypróbowania tmrc_emoticons.),pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

  • listopada 14, 2013 at 22:54
    5.0

    Bardzo fajna podgryzacz. Tylko trzeba poczekać aż przestygnie, żeby móc ocenić. Ja spróbowałam jak były jeszcze ciepłe, a może i gorące tmrc_emoticons.p więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.

  • czerwca 25, 2012 at 12:07

    Dziś upiekłam. Są świetne. Jesteś genialny w tych przepisach!  Wielkie wyrazy uznania! Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • maja 9, 2012 at 20:52
    5.0

    Wlasnie dziś upiekłam te krakersiki i powiem-są PYSZNE !! Mam nadzieję,że nie przytyję zbytnio po tych wszystkich deserach tu ! haha

  • listopada 6, 2011 at 15:01

    fajne ciasteczka na zagryskę tmrc_emoticons.) szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.

    wierzch ciasta przed pokrojeniem posmarowałam białkiem i posypałam drobną solą.

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/