- TM 31
Składniki
- 150 g masła
- 2 cebule
- 250 g pieczarek
- 500 g kapusty kiszonej
- farsz:
- sól
- 2 jajka
- 150 g masła
- 300 g mak, i pszennej
- ciasto:
- sól, pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto wyrobić -czas 1 min,obr.poz.6.Wyjąć i umieścić na 1 godz. w lodówce.
Cebule rozdrobnić -czas 5 s,obr.poz.5,podsmażyć na patelni dodając 70g masła .
Rozdrobnić pieczarki -czas 4s,obr.poz.4 ,dołożyć na patelnię i jeszcze podsmażać 10 min.
W między czasie kapustę ugotować w naczyniu z dodatkiem 500 ml wody -czas 20min, temp. Varoma, obr.poz.2. Odlać wodę , kapustę rozdrobnić -czas 4s,obr.poz.4. , dodać resztę masła oraz usmażoną cebulę z pieczarkami i przyprawy. Zasmażać w naczyniu jeszcze 8-10 min.Wystudzić.
Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na dwie równe części. Obie części rozwałkować w kształcie prostokąta -wielkość zależna od wielkości formy do pieczenia.
Na jednej części położyć farsz i uformować kształt ryby.Przykryć drugim płatem ciasta. Skleić boki , ładnie wyrównać. Z pozostałego ciasta wykrawać małym kieliszkiem kółeczka na łuski, oko, uformować ogon i płetwy. Całość posmarować rozmąconym żółtkiem i upiec ok. 20 min, temp 220 stopni.
Upieczoną rybę wyjąć na półmisek przyozdobić natką pietruszki i plasterkami cytryny.
Ta potrawa jest od kilku lat ozdobą stołu wigilijnego w moim domu. Jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Połączenie smażonej cebuli, grzybów i kapusty brzmi pysznie. Bogactwo crusher clicker masła i ziemistość grzybów dodadzą głębi farszowi, czyniąc z niego pocieszające danie.
"This is exactly what I needed to read today, thank you for sharing."
https://goosh.shop/bags/
I hope the fish was tasty. Adapt the recipe to your personal preferences. What would the value of life be if nothing was ever changed, especially in the kitchen?
blob opera
Cieszę się ,ze "rybka" smakowała. Proszę do woli modyfikować przepis według swojego gustu . Cóż warte byłoby życie bez wszelkich modyfikacji, a zwłaszcza w kuchni! Pozdrawiam serdecznie
Ryba REWELACYJNA !!! Pyszna i robi ogromne wrażenie na gościach, tylko moim zdaniem jest w niej za dużo masła. Jest za bardzo "maślana" w smaku Wystarczy 2 x 50 g Ciasto bardzo elastyczne, powoduje wyjątkowo łatwe uformowanie ryby Polecam
pomysł rewelacyjny
Przepyszna,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Ten kulebiak przygotowuję na każde święta.Robi furorę wśród znajomych.Dziękuję za przepis.
To jest NAŁADNIEJSZA i NAJSMACZNIEJSZA dekoracja świątecznego stołu." src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Wspaniałe oryginalne danie !! naprawdę polecam !