



- TM 21
Składniki
NA SYROP
- 20 g (1 łyżka stołowa) fruktozy która zapobiega scukrzeniu się syropu
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- 3 łyżeczki przyprawy do piernika
- 300 g gorącej wody
- 250 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego założyć motylek, wsypać cukier i wlać gorącą wodę , a następnie wszystko gotować – 3 min. / VAROMA / obr.2
Dodać pozostałe składniki i gotować – 20 min. / 80*C / obr.2
Przecedzić przez sitko o jak najmniejszych oczkach, przelać do słoika. Po całkowitym wystygnięciu przechowywać w lodówce.
SYROPU PIERNIKOWEGO
Porady
1. Syrop piernikowy to świetny dodatek do racuchów z jabłkiem ,lodów, naleśników, budyniu czy kaszy manny. Świetnie smakuje z nim także np. ryż z jabłkami lub kawa.
2. Jeżeli chcemy uzyskać gęściejszy syrop – wydłużamy czas gotowania.
[[wysiwyg_imageupload:1848:]]
SMACZNEGO !
[[wysiwyg_imageupload:1849:]]
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Oska1990 super, że znalazłaś nowe przeznaczenie dla syropu
Na pewno skorzystam z pomysłu 
Dziękuję bardzo za komentarz i ocenkę
Bardzo dobry do polania panna cotty ! Polecam !
Moniko, pomysł fajny
Lubię wzsystko co pachnie piernikiem
Dodaję do wypróbowania
Pozdrawiam
Monika, świetny przepis! Wczoraj robiłam do placuszków z jabłkami! Rewelacja!!! Dziękuję
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Tego, to ja jeszcze nie roblam, Monis

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
