Składniki
- 0,5 MT MAKU
- 20 DKG MIĘKKIEGO MASŁA
- 1 MT MLEKA
- 1 ŁYŻKA SKÓRKI STARTEJ POMARAŃCZY
- 1 MT CUKRU
- 3 jajka
- 1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
- 2 MT SOKU Z POMARAŃCZY
- 2 SZKLANKI MĄKI TORTOWEJ
-
6
1h 40min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
DO MISECZKI WSYPUJEMY MAK I MIESZAMY GO Z MLEKIEM, I ODSTAWIAMY. ZAKŁADAMY MOTYLEK I UCIERAMY MASŁO, SKÓRKĘ POMARAŃCZY, CUKIER- NA PUSZYSTĄ MASĘ CZAS 2 MIN OBR POZ 4 .STALE MIESZAJĄC WBIJAMY PO JEDNYM JAJKU A NASTĘPNIE WSYPUJEMY MAŁYMI PORCJAMI MĄKĘ PRZESINĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I MIKSUJEMY CZAS 3 MIN OBR POZ 4 DODAJEMY SOK Z POMARAŃCZY I MLEKO Z MAKIEM I WSZYSTKO MIESZAMY CZAS 2 MIN OBR POZ 4 WSTECZNE.CIASTO PRZEKŁADAMY DO WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA TORTOWNICY O ŚR. 20 CM.PIECZEMY 75 MIN. W NAGRZANYM PIEKARNIKU O 175..*C. NA OSTUDZONE CIASTO WYLEWAMY POLEWE CZEKOLADWĄ I DEKORUJEMY KOKOSEM.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzto mi wygląda na roladę
to mi wygląda na roladę drożdzową z makiem. A upieczone w tortownicy raczej nie jest
Zdjecie chyba jest mylace ,
Zdjecie chyba jest mylace , bo z przepisu wynika , ze jast to raczej ciasto makowe , a nie tradycyjny makowiec... Chyba sie nie myle?
barbarka