3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z fasoli -"smalec" WEGE


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

pasta

  • 50 g jabłka
  • 100 g oleju lub oliwy
  • 100 g cebuli
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • 160 g suchej białej fasoli, -najlepsza duża
5

Przygotowanie

    pasty
    1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc, następnego dnia wypłukać

    2. Fasolę przełożyć do naczynia, dodać 800 g wody i gotować 50 min /90*C /obr.soft, 10 minut przed końcem dodać ½ łyżeczki soli

    3. Ugotowaną fasolę przecedzić w koszyczku; wodę z gotowania zachować

    4. Fasolę w koszyczku przelać zimną wodą i obrać z łupinek.

    5. do wypłukanego naczynia włożyć cebulę i posiekać 5 s. / obr.5

    6. dodać 75 g oleju i dusić 5 min / Varoma / obr.1,5

    7. dodać fasolę i dusić 5 min / Varoma / obr. 1,5

       

      1. dodać resztę składników + 25 g oleju i miksować pomagajac kopystka -na jednolitą masę 30-45 s. /obr.9; w razie potrzeby dodać część  zachowanej wody z gotowania fasoli; dosmaczyć solą i ew. szczyptą pieprzu.

      2. przełożyć do słoików, wierzch polać łyżką oleju i szczelnie zakręcić.

      3. Gdy całkiem ostygnie wstawić do lodówki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najsmaczniejsza na chlebie razowym z kiszonym ogórkiem lub pomidorkiem [[wysiwyg_imageupload:43:]][[wysiwyg_imageupload:44:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Berta144:...

    Zgłoszony przez ElaK na lutego 22, 2022 at 20:45.

    Berta144:

    Jabłka dodać na końcu, wtedy gdy dodajemy "resztę składników"

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A w którym momencie dodać jabłko?

    Zgłoszony przez Berta144 na lutego 21, 2022 at 20:20.

    A w którym momencie dodać jabłko?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Supersuper rewelacyjny smaluszek

    Zgłoszony przez hania53 na maja 3, 2017 at 11:47.

    Super...super rewelacyjny smaluszek.Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z ciecierzycą z

    Zgłoszony przez za sałatą na czerwca 22, 2016 at 22:06.

    Zrobiłam z ciecierzycą z puszki (taką miałam akurat w domu), pyszności... zwłaszcza z ogórkiem małosolnym tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczna pasta. Robię

    Zgłoszony przez Agata Michaud na lutego 21, 2016 at 11:05.

    bardzo smaczna pasta. Robię juz drugi raz tmrc_emoticons.)

     

     

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta megapyszna Nie trzeba

    Zgłoszony przez KJagodaK na sierpnia 21, 2015 at 23:09.

    Pasta megapyszna tmrc_emoticons.8) Nie trzeba obierać ze skórki. Wszystko się zmiksuje idealnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na maja 14, 2015 at 12:50.

    Bardzo fajny przepis tmrc_emoticons.)polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aga, bardzo mi miło że

    Zgłoszony przez ElaK na maja 13, 2015 at 20:10.

    Aga, bardzo mi miło że wypróbowujesz moje kolejne przepisy i odpowiadają Tobie i Twojej rodzince tmrc_emoticons.) Pozdrawiam, Ela

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alu, nadrobiłaś :) 

    Zgłoszony przez ElaK na maja 13, 2015 at 19:42.

    Alu, nadrobiłaś tmrc_emoticons.)  Najważniejsze, że smakuje Tobie i Twoim klientom. A pochwała od Ciebie zawsze jest wyjątkowa Big Smile  Dzięki!

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu - wybacz Smalec robiłam

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 13, 2015 at 19:38.

    Elu - wybacz Love Smalec robiłam już kilka razy, wszystkich częstuję, przepis przesyłam, bo wszyscy są zachwyceni, a nawet nie wpsałam komentarza. Bardzo przepraszam - to skleroza niestety.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta na miarę medalu 

    Zgłoszony przez agacicha na maja 13, 2015 at 17:29.

    Pasta na miarę medalu  Big Smile Zrobię na pewno nie jeden raz jeszcze Cooking 7 Ja dodałam jeszcze czosnek niedźwiedzi. Następnym razem dodam też podprażone pestki słonecznika albo dyni 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta jest pyszna ! U mnie w

    Zgłoszony przez ŻanetaJacek na września 23, 2014 at 21:55.

    Pasta jest pyszna ! U mnie w domu wytrzymuje do 2 dni tmrc_emoticons.) Sprawdza się jako przystawka, wystarczy dołożyć chleb pełnoziarnisty i ogórki kiszone. Oby więcej takich przepisów ! Zdrowe i pyszne. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pomysł z tym

    Zgłoszony przez ElaK na maja 19, 2014 at 13:49.

    Super pomysł z tym słonecznikiem tmrc_emoticons.) dziękuję za komentarze. Cieszę się, że smalczyk smakuje i inspiruje tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszny smalczyk (razem z

    Zgłoszony przez zdrowejadło na maja 17, 2014 at 16:43.

    przepyszny smalczyk (razem z fasolą dołożyłam troszkę słonecznika)  Cooking 10

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu - przepis rewelacja

    Zgłoszony przez MagdaP na kwietnia 18, 2014 at 18:24.

    Elu - przepis rewelacja tmrc_emoticons.) Zrobiłam, dałam posmakować kilku znajomym i dzisiaj już kolejne osoby robią twój "smalec". Dzięki za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis:) uwielbiam:)

    Zgłoszony przez HaniaJ. na kwietnia 2, 2014 at 22:45.

    super przepistmrc_emoticons.) uwielbiamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U nas najdłużej była ok. 2

    Zgłoszony przez ElaK na lutego 11, 2014 at 00:23.

    U nas najdłużej była ok. 2 tygodni, bo szybciej zjadamy  tmrc_emoticons.)  Ale jak słoiczki są szczelnie, na ciepło zamknięte to myślę, że można dłużej  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak długo można przechowywać

    Zgłoszony przez MadziaZet na lutego 10, 2014 at 15:57.

    Jak długo można przechowywać pastę w lodówce?

    ,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Beatko, cieszę się że pasta

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 4, 2013 at 11:43.

    Beatko, cieszę się że pasta skamowała  tmrc_emoticons.)  Ja fasoli nie obieram. Dłużej miksuję i nie ma śladu po tych skórkach a pracy dużo mniej  tmrc_emoticons.)  Ale jak ktoś woli obrać, to proszę bardzo  tmrc_emoticons.;)  A jabłka nie gotuję tylko na koniec miksuję  tmrc_emoticons.)  Oczywiście można go też zagotować  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu,wypróbowany ,w dwóch

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na listopada 30, 2013 at 19:26.

    Elu,wypróbowany ,w dwóch porcjach

    .Nie za bardzo wiedziałam czy jabłko nie musi być gotowane.W jednej zagotowałam ,w drugiej nie obydwa wyszły super.Poradzę oby fasolę obrać zaraz po ugotowaniu,ja zostawiłam do wystudzenia i już nie mogłam jej obrać ,alee zagotowałam jeszcze raz i już było dobrze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu robiłam ostatnio Twój

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 18, 2013 at 20:20.

    Elu robiłam ostatnio Twój smalczyk i zaniosłam go do degustacji do pracy tmrc_emoticons.D wszyscy byli zdziwieni jak im powiedziałam z czego jest zrobiony tmrc_emoticons.D bardzo smakował Big Smile A mój Tato jest jego wielkim fanem Big Smile i dziękuje za ten przepis - teraz już nie je tego tradycyjnego ze względu na zdrowie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pasta super jak smalec 

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 2, 2013 at 20:00.

    pasta super jak smalec 

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta z fasoli pycha 

    Zgłoszony przez Kocica na października 30, 2013 at 16:41.

    Pasta z fasoli pycha  Love  Ułatwiłam sobie zadanie z moczeniem fasoli, poprostu dodałam fasolę konserwowana białą. W puszce Dawtony po osączeniu jest jej 240 g. Wyszedł mi cały słoiczek. Konsystencja gęsta, nie msiałam rozrzedzać.

    [[wysiwyg_imageupload:1786:]]

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do wypróbowania 

    Zgłoszony przez agulinka na października 28, 2013 at 11:03.

    do wypróbowania  tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu smalec wyszedł pyszny

    Zgłoszony przez ilonaw na września 13, 2013 at 19:09.

    Elu smalec wyszedł pyszny Love  wszyscy się zajadali Love a z ogóreczkiem kiszonym to poprostu bajka tmrc_emoticons.;) dziekuje za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko, a jak smakował

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 23, 2013 at 19:55.

    Marzenko, a jak smakował Tacie? Zdziwiony był z czego go zrobiłaś?  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Asiu, napisz czy Ci smakował 

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 23, 2013 at 19:53.

    Asiu, napisz czy Ci smakował  tmrc_emoticons.) U mnie w rodzinie się przyjął  Love  Zwłaszcza teraz ze świeżym chlebkiem razowym i sałatką z pomidorów, ogórków kiszonych, papryki... Nie potrzeba nic więcej  tmrc_emoticons.D  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smalec z fasoli muszę

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 23, 2013 at 18:51.

    smalec z fasoli muszę wypróbować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu pasta rewelacujna w smaku

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 5, 2013 at 19:02.

    Elu pasta rewelacujna w smaku Big Smile a z ogóreczkiem małosolnym po prostu bomba tmrc_emoticons.D zrobię w wekend kolejną porcję w prezencie dla Taty i jestem ciekawa jak będzie mu smakowała tmrc_emoticons.) na początku nie powiem z czego jest zrobiony tmrc_emoticons.) dzięki kochana za super przepis tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu jadłam już smalec z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 26, 2013 at 17:54.

    Love Elu jadłam już smalec z fasoli,sąsiadka mnie poczęstowała,ale nie dałami przepisu, ponieważ smalec otrzymała w prezencie tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D Big Smile Big Smile Love Dziekuję za przepis, smalec jest bardzo dobry Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eluniu super przepis zrobie

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 25, 2013 at 11:29.

    Eluniu super przepis tmrc_emoticons.D zrobie w wekend  tmrc_emoticons.) napewno jest pyszna. Dam znac jak smakowala tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też zrobię, bo mam wstręt

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 25, 2013 at 08:53.

    Ja też zrobię, bo mam wstręt do wszystkich wędlin ze sklepów. tmrc_emoticons.J)  Dzięki Elu za fajna alternatywę. Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuje na 100% Elu, bo mam

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 24, 2013 at 20:47.

    Wypròbuje na 100% Elu, bo mam còrke wege, wiec bedzie zadowolona Big Smile Big Smile  Zreszta spròbujemy wszyscy Big Smile Big Smile  Dam znac, jak smakowal Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też , zwłaszcza teraz, w

    Zgłoszony przez kokolidek na czerwca 24, 2013 at 18:23.

    Ja też tmrc_emoticons.) , zwłaszcza teraz, w te upały na mięsne nie bardzo mam ochotę. To biorę się za Cooking 1

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dołożyłam do wypróbowania

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 24, 2013 at 16:41.

    tmrc_emoticons.)Dołożyłam do wypróbowania Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze