thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 30 gramów wody
  • 5 gramów listków żelatyny
  • 50 gramów glukozy w plynie lub plynnego miodu
  • 450 gramów cukru pudru, (450-600g)
  • kolory spozywcze

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Namoczyc w miseczce zelatyne. Jak zmieknie, przelozyc razem z resztkami wody do garnuszka, dodac glukoze, rozpuscic na bardzo malym ogniu, az bedzie jak woda. Do TM wsypac cukier, zmielic. Wlaczyc na obr 3, wlewac powoli otrzymany syrop; mieszac, dopòki nie utworzy sie "kula". Przelozyc na stolnice, posypana cukrem pudrem, wyrabiac jeszcze troche recznie, do otrzymania gladkiej, miekkiej pasty do modelowania. Podzielic na czesci, dodac kolory wg gustu lub potrzeby. Mozna dekorowac tort od razu- rozwalkowac i wycinac dekoracje, lub formowac jak z plasteliny. Jesli nie uzywamy od razu, zawijamy w folie i przechowujemy w lodòwce; w momencie potrzeby- wyrabiamy do miekkosci.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta cukrowa do dekoracji tortòw

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 18, 2016 at 23:23

    Łał !!!  A ja ciężkie pieniądze wydawałam na ozdoby do tortów.  Pięknie dziękuję za przepis jutro biorę się za masę 

  • listopada 19, 2015 at 09:21
    5.0

    Tego szukałam Party

  • października 31, 2013 at 09:43

    Tego szukalam! To teraz bedzie szalenstwo na caistachtmrc_emoticons.)

  • czerwca 1, 2013 at 18:37

    dobra strona ale patrzyłam na tylki i malo jes a mi cza duza gwiazde

    maja aromat tofi ale w proszku

  • maja 7, 2013 at 13:36

    Dziekuje Dziewczyny tmrc_emoticons.D dodalam juz do zakladki i bede dzialac.  Big Smile

  • maja 7, 2013 at 10:01

    ElaK

    Verinoca, czy zamiast żelatyny w listkach można dodać 5 gramów takiej w proszku?

    Niedługo będę robiła tort na przyjęcie I Komunijne i myślałam, żeby wykorzystać tą masę do dekoracji

    tmrc_emoticons.)

    Ja daję zwykłą żelatyne i glukozę w proszku, która można dostac w sklepie spożywczym i też wychodzi masa ;o)

    350 g cukru pudru

    50 g glukozy w proszku

    2 łyżeczki żelatyny

    35 ml wody

    Żelatynę zalewam zimną wodą i odstawiam do napęcznienia.

    Potem robię tak samo jak Veronika ;o)

    ;o)

  • kwietnia 24, 2012 at 15:31

    Nie mam pojecia, Elu. Robie zawsze z zelatyna w listkachtmrc_emoticons.) . Spròbowac mozesz, ale nie wiem, jak wyjdzietmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 24, 2012 at 10:37

    Verinoca, czy zamiast żelatyny w listkach można dodać 5 gramów takiej w proszku?

    Niedługo będę robiła tort na przyjęcie I Komunijne i myślałam, żeby wykorzystać tą masę do dekoracji

    tmrc_emoticons.)

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • kwietnia 24, 2012 at 00:18

    Wpadnij na chwile na kawe, to i skoczymy do sklepu od razutmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 23, 2012 at 10:01
    5.0

    WYPIEKARNIA JOANNA STRĄCZEK41-209 Sosnowiec ul.Prosta 2

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/