Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
- 300 g miąższu z dyni
- 300 g bananów mocno dojrzałych
- 150 g cukru brązowego/xylitolu, opcjonalnie
- skòrka z 1/2 cytryny
- sok z 1/2 cytryny
5
Przygotowanie
wszystkie składniki na marmoladę poza sokiem z 1/2 cytryny umieszczamy w kielichu i miksujemy 6 sekund, obroty 8.
2. gotujemy dżem :
czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100
3. dodajemy sok z 1/2 cytryny i ugotowaną marmoladę ponownie mixujemy 15 sekund / obroty 9
4. przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzkasisko1 napisał: Dziękuję za
Zazdroszczę tej dyni Musi być pyszna taka prosto z ogrodu do TM
Pozdrawiam!
Anna500 napisał: Ciekawy
Bardzo proszę
Cieszę się, że się spodobał .
Dziękuję za przepis,
Dziękuję za przepis, wypróbuję go jak tylko dojrzeje dynia, która rośnie w ogrodzie.
Ciekawy przepis. Mam nastepny
Ciekawy przepis. Mam nastepny pomysł na zime dziekuję za inspirację