Tu jesteś:
4
Składniki
- 500 gramów miąższu arbuza, wypestkowanego i pokrojonego w kostke
- 500 gramów gruszek, w tym 1 kwasne jablko
- 500 gramów cukru brązowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- skórka otarta z 1 cytryny
- 1-2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 pektyna jablkowa
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Arbuza pokroic w kostke, wypestkowac, zostawic na cala noc na durszlaku do odsaczenia. Gruszki i jablko obrac, wyczyscic, pokroic w mala kostke. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40min / 100° / obr 2, nastepnie: 20min / Varoma / obr 2, bez miarki, nakrywajac koszyczkiem. Przelac do wysterylizowanych sloiczkòw.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPOLEGŁAM :O Jeszcze nie
POLEGŁAM :O :O :O Jeszcze nie zrobiłam, ale już czuję zapach i smak. To jest kombinacja, której mi brakowało ! Zmieniam plany na dziś. Jadę po arbuza i cudownie pachnące gruszki. To cudo zrobię na dożynki w Barzkowicach. Zobaczymy lie" szczen" opadnie.
Martwi mnie hasło "jedna pektyna jabłkowa" jakoś będę kombinować.
Niewiarygodne - to dzieki " Isaurze" zwanej różnie......NIE DOCENIŁAM PRZEPISOWNI !!!!
POLEGŁAM :O Jeszcze nie
POLEGŁAM :O :O :O Jeszcze nie zrobiłam, ale już czuję zapach i smak. To jest kombinacja, której mi brakowało ! Zmieniam plany na dziś. Jadę po arbuza i cudownie pachnące gruszki. To cudo zrobię na dożynki w Barzkowicach. Zobaczymy lie" szczen" opadnie.