3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Marmolada arbuzowo - gruszkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 gramów miąższu arbuza, wypestkowanego i pokrojonego w kostke
  • 500 gramów gruszek, w tym 1 kwasne jablko
  • 500 gramów cukru brązowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 1-2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 pektyna jablkowa
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Arbuza pokroic w kostke, wypestkowac, zostawic na cala noc na durszlaku do odsaczenia. Gruszki i jablko obrac, wyczyscic, pokroic w mala kostke. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc wszystkie skladniki: 40min / 100° / obr 2, nastepnie: 20min / Varoma / obr 2, bez miarki, nakrywajac koszyczkiem. Przelac do wysterylizowanych sloiczkòw.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • POLEGŁAM :O Jeszcze nie

    Zgłoszony przez małgosia50 na września 3, 2013 at 12:04.

    POLEGŁAM :O :O :O Jeszcze nie zrobiłam, ale już czuję zapach i smak. To jest kombinacja, której mi brakowało ! Zmieniam plany na dziś. Jadę po arbuza i cudownie pachnące gruszki. To cudo zrobię na dożynki w Barzkowicach. Zobaczymy lie" szczen" opadnie.

     Martwi mnie  hasło "jedna pektyna jabłkowa" jakoś będę kombinować.

    Niewiarygodne  - to dzieki " Isaurze" zwanej różnie......NIE DOCENIŁAM PRZEPISOWNI !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • POLEGŁAM :O Jeszcze nie

    Zgłoszony przez małgosia50 na września 3, 2013 at 11:57.

    POLEGŁAM :O :O :O Jeszcze nie zrobiłam, ale już czuję zapach i smak. To jest kombinacja, której mi brakowało ! Zmieniam plany na dziś. Jadę po arbuza i cudownie pachnące gruszki. To cudo zrobię na dożynki w Barzkowicach. Zobaczymy lie" szczen" opadnie.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze