
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 550 g ugotowanych ziemniakow
- 300 g mąki pszennej
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 1 jajko kurze
- 10 g oleju
- 20 g natki pietruszki zielonej
- 60 g Suszonych pomidorów w zalewie
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- sól i pieprz do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, tak aby ziemniaki były na spodzie i wyrobić ciasto - czas 90 sekund, obroty poz. Interwał.
Masę przełożyć na stolnicę wysypaną mąką i uformować wałeczki, lekko spłaszczyć i pokroić na kluski.
Gotować w osolonej, wrzącej wodzie ok. 10 minut.
Podawać z sosem mięsnym lub z surówką. Smakują równie dobrze na drugi dzień odsmażone na masełku.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
PituPitu: Hej nie obroty wsteczne tylko interwał (wyrabianie)
czy te ponidory suszone z zalewy mają byc całe? skoro dajemy obroty wsteczne to one sie chyba nie poszatkują?
Pychotka
Polecam 
Witaj Jadwigo
ciesze sie ze kopytka smakuja
dziekuje za komentarz i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo smaczne , będe polecać .
Witaj Ilonko
polecam kopytka są rewelacyjne w smaku i taka odmiana od tych tradycyjnych
polecam również moje kotlety drobiowe także z dodatkiem pomidorów suszonych w zalewie
pozdrawiam serdecznie 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
muszę zrobić te kopytka
suszone pomidory uwielbiam ten dodatek w potrawach
Witaj Aga
ziemniaków wczesniej nie mielimy, ja po prostu je kroje na mniejsze kawałki i wkładam do naczynia, polecam wypróbować, sa pyszne
pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo pysznie brzmi przepis. Chciałam sie tylko dopytać, czy te ziemniaki mają być już zmielone?
Dziękuję Dziewczyny za komentarze bardzo miłe - gotujcie bo naprawdę są pyszne, dzisiaj mieliśmy odsmażane z ketchupem
hmmmm mniammmmm

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję