Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
- 600 g miąższu dyni
- 2 cytryny
- 1 cm świeżego imbiru, obranego
- 3 łyżki Calvadosu, lub innego winiaku jabłkowego
- 100 g cukru / xylitolu
- 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki agaru bądź żelatyny, opcjonalnie
5
Przygotowanie
umieszczamy w kielichu dynię, 1 całą cytrynę (bez pestek),goździki i imbir i miksujemy 6 sekund, obroty 8.
2. dodajemy sok z drugiej cytryny i gotujemy dżem :
czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100
3. konfiturę ponownie mixujemy 15 sekund / obroty 9
4. przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się , że przepis się
Cieszę się , że przepis się spodobał , pozostaje mi życzyć smacznego!
ps
Calvadosu oczywiście można dać więcej
Pozdrawiam!
To musi być dobre! Dodaję do
To musi być dobre! Dodaję do ulubionych.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ooo, to jest przepis w moich
Ooo, to jest przepis w moich klimatach Bardzo lubię takie połączenia Dodaję do wypróbowania jak już będą dynie
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/