Składniki
- 100 g cukru
- ćwiartka łyżeczki soli
- 80 g masła
- 1 jajko kurze
- 600 g mąki pszennej
- 30 g świeżych drożdży
- 300 g mleka
- 300 g twarożku półtłustego
- 100 g migdałów
- 50 g wiórek kokosowych
- 1 jajko do posmarowania
- 100 g gęstego jogurtu
- 50 g cukru
- skórka otarta z 1 cytryny
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia wlac mleko i włożyć masło, podgrzać czas 1 min/ 37 st, obr.2. Następnie dodać jajko, 100 g cukru, sól, drożdże i mąkę i wyrobić ciasto czas 1 min/ Interwał.
Ciasto przełozyć do miski i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny.
Do czystego naczynia włozyć migdały i zmiksować czas 10 sek, obr.7. Odłożyć dwie łyżeczki migdałów i dwie łyżeczki wiórek do posypania bułeczek. Następnie dodać twarożek, jogurt, cukier i wiórki kokosowe i wymieszać czas 20 sek, obr.4.
Po dwóch godzinach ciasto przełozyć na podsypaną mąką stolnicę, podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na cieńki placek owalny, posmarować połową masy, zawinąć jak roladkę, pokroić na kawałki - z jednej porcji wychodzi 14-16 części. Bułeczki układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przekrojoną stroną do dołu i lekko spłaszczyć dłonią, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać migdałami z wiórkami. Tak samo zrobić z drugą porcją ciasta.
Z podanych składników wychodzi 28-32 bułeczki.
Bułeczki pieczemy w 190 stopniach w nagrzanych piekarniku przez 25 minut.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChcę wypróbować przepis, ale zastanawiam...
Chcę wypróbować przepis, ale zastanawiam się na jaką grubość kroić te kawałki rolady?
Bardzo dobre ciasto i
Bardzo dobre ciasto i fantastyczny twaróg .Dziękuję ,bo długo szukałam tak udanego nadzienia. Pozdrawiam
Pyszności!
Pyszności!
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
pyszne wyszły i znikły w
pyszne wyszły i znikły w mgnieniu oka polecam
muszę wypróbować
muszę wypróbować
Aniu ciesze się, że bułeczki
Aniu ciesze się, że bułeczki smakowały. Dziekuje za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bułeczki upieczone i
Bułeczki upieczone i zjedzone, są pyszne. Polecam wszystkim bo naprawdę warto
Dziekuje Alu za komentarz i
Dziekuje Alu za komentarz i ciesze sie ze buly smakowaly. Pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi oba warianty nadzienia
Magi oba warianty nadzienia są pyszne Robiłam ten i ze skórką pomarańczową Eli też. Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Ala
Jadziu super. Ciesze sie ze
Jadziu super. Ciesze sie ze smakowaly i ze poszalalas w kuchni. A dieta hmmm spacer z psem lub maluchami - bo nie wiem czy masz psiaka i po sprawie pozdrawiam i przesylam buziaki
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Jak się zakręciłam przy
Jak się zakręciłam przy pieczeniu Challah to wykręciłam również ślmaczki ;o) jedne z makiem, a drugie z twarożkiem, skórką pomarańczową kandyzowaną i rodzynkami ;o) uzylam mąki 450 i wyszły pyszne ;o) Oj moja dieta dziś poszła w odstawkę ;o)
;o)
Jadziu a tak roznie. Tym
Jadziu a tak roznie. Tym razem mialam make 500 ale robilam tez z maki 550 ogolnie typ maki pszennej 500 i 550 super nadaje sie do wyrobu ciast drozdzowych
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Marzenko a jakiej mąki
Marzenko a jakiej mąki używasz do ciasta 450 czy 650?
;o)
A prosze bardzo ciesze sie
A prosze bardzo ciesze sie ze buleczki smakowaly. Dziekuje za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zrobiłam bułeczki i są
Zrobiłam bułeczki i są przepyszne po prostu rewelacja polecam wszystkim dziekuję za przepis Magi
Dziekuje Sloneczka za
Dziekuje Sloneczka za komentarze. Ups zapomnialam o jednym waznym skladniku o skorce cytrynowej. Tak mnie wczoraj wciagnely te torciki juz sie poprawiam. A buly probujcie. Zrobilam je jak bylam u Rodzicow i wszystkim bardzo smakowaly.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Do wypròbowania
Do wypròbowania
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Marzenko następne drożdżówki
Marzenko następne drożdżówki do upieczenia dzięki za przepis.