Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
- 500 g przetartych winogron (pure), (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 50 g wina porto
- 100 g cukru / xylitolu / stevii
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny, opcjonalnie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można użyć więcej cukru .
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo się cieszę i dziękuję
Bardzo się cieszę i dziękuję , pozdrawiam!
Zrobiłam mam kilka słoików
Zrobiłam mam kilka słoików ale muszę je gdzieś schować (naewt przed sobą ), żeby wytrzymały kilka tygodni to przegryzanie Smak, zapach, kolor... wszystko jest cudownie pyszne!!!
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Dziękuję, szczerze polecam do
Dziękuję, szczerze polecam do wypróbowania. Dżem zyskuje na smaku jak troszkę postoi w słoiczku, mam nadzieję zasmakuje równie mocno jak nam Myślę , że z różowym będzie równie pyszny Pozdrawiam!
Ciekawe połączenia Mam
Ciekawe połączenia Mam jeszcze trochę Porto w butelce to może spróbuję? A zamiast ciemnego winogronu można użyć tajiego różowego? Za kilka dni będę miała od Mamy całe wiadro i też po zrobieniu soku wykorzystuję "pozostałości" do robienia dżemów. Zwykle dodawałam do jabłek ale jestem otwarta na eksperymenty A dodatki % bardzo lubię
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/