3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem jagodowo-truskawkowy ze skórką cytrynową


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

  • 500 g truskawek
  • 250 g jagód
  • 100 g cukru / xylitolu
  • skórka i sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki  umieszczamy w kielichu

     

    2. gotujemy dżem :

    czas 15 minut / obroty wsteczneObroty wsteczne 1 / temperatura 90

     

     

    3.  przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli chcemy uzyskać zupełnie gładki dżem to część owoców bądź całość umieszczamy w kielichu i mixujemy 6sekund/obroty 6 , następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy jak w punkcie 2. tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Moje ulubione połączenie,

    Zgłoszony przez gogol na sierpnia 24, 2012 at 13:33.

    Moje ulubione połączenie, wyszedł pyszny! Dziękuję za przepis!

    gogol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze