thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto:

  • 3 jajka kurze
  • 240 gramów mąki
  • 120 gramów miękkiej margaryny
  • 120 gramów cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa

  • 3 budynie z cukrem
  • 1000 gramów mleka
  • 3 łyżki miekkiego masla lub margaryny

Masa kokosowa

  • 120 gramów cukru
  • 2 jajka kurze
  • 200 gramów wiórków kokosowych
  • 120 gramów miękkiej margaryny

  • 25 gramów wiórków kokosowych
  • maki z migdalòw (zmielone migdaly)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowac najpierw mase budyniowa, w garnuszku, wg przepisu. Zostawic do przestygniecia. Przygotowac mase kokosowa: oddzielic bialka od zòltek. Bialka ubic: 2min / 37° / obr 4, z motylkiem. Przelozyc do miseczki. Do naczynia wlozyc pozostale skladniki: 20sek / obr 4, nastepnie: 10sek / obr 5. Wymieszac delikatnie z bialkami. Odstawic. Przygotowac ciasto: do naczynia wlozyc kolejno- jajka, margaryne, cukier, make i proszek: 30sek / obr 5. Przelozyc do formy, natluszczonej i opròszonej maka, posypac wiòrkami, ulozyc migdaly, pokryc masa budyniowa, nastepnie masa kokosowa. Piec w nagrzanym piekarniku: 40-50min / 190°. Wystudzic, posypac cukrem pudrem, wstawic do lodòwki na 2-3h, zeby budyn dobrze zastygl.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto dla lakomczuszkòw

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 17, 2014 at 12:46

    Ciasto wygląda apetycznietmrc_emoticons.). Mam ochotę zrobić go na święta. Proszę tylko o informację czy pozostałe 25g kokosu i mąkę migdałową dodajemy do cukru pudru? I tym posypujemy na koniec?

  • września 30, 2012 at 23:46

    Agatko, przepraszam, ze dopiero teraz Ci odpowiadam. Umknal mi komentarz. Wg mnie albo piekarnik, albo mialas wieksza foremke i po prostu ciasto wyszlo nizsze. O swiezysz skladnikach nie wspominam, bo wiadomo, ze musza byc swieze.


    Ps. poniewaz minelo sporo czasu od Twojego komentarza, robilas moze jeszcze raz ciasto? Jesli tak, to czy znowu pojawil sie ten sam problem?  Milego tygodnia tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 26, 2012 at 21:24

    ciasto pycha, ale mi spód nie wyszedł taki puszysty jak na Twojej fotce... dlaczego?

    pozdrawiamtmrc_emoticons.)

     

  • lipca 20, 2012 at 10:04
    5.0

    Ciasto wygląda smakowicie, Veroniko jesteś mistrzynią słodkości tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

  • lipca 18, 2012 at 14:28

    Ciasto super smakuje wyśmienicie tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

  • lipca 18, 2012 at 13:07

    Dzieki kobietki, ciesze sie, ze smakowaloBig Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 18, 2012 at 11:42
    5.0

    ciasto pycha tmrc_emoticons.)