

- TM 21
Składniki
- 2 łyżki octu
- 3 łyżeczki cukru
- 1 Pęczek kopru
- 1000 gram wody
- 500 gram oczyszczonej botwinki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Botwinkę ( oczyszczoną ) i koper włożyć do naczynia miksującego, dodać wodę i rozdrabniać - czas wg. uznania / obr.poz.6-8
Dodać cukier, ocet i zagotować - czas 15min. / temp. 90 stopni /obr.poz. 2-3
Gorącym wywarem napełnić wyparzone słoiki, zakręcić i pasteryzować.
Porady
1. Trzeba kontrolować stopień rozdrobnienia botwinki.
2. Należy pamiętać,że jest to tylko półprodukt (dodatek do zupy) i należy gotować jeszcze po dodaniu botwinki do pozostałych składników zupy i całość doprawić wg. własnego smaku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Moniś i znowu sie powtórzę jak na TM31
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Ja te nadwyżki przelewam do jednego słoiczka np. jak robie z dwóch,albo trzech porcji to z tych końcówek dopełnie kolejny słoiczek.
Monika, ile Ci wyszło słoiczków z 0,5kg botwinki?
W sobotę będę przygotowywała wg Twojego przepisu
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Super. A podałabyś przepis na taką zupę tutaj albo na priv? Zgóry dziękuję!
Jak potem można wykorzystać taką botwinkę w słoikach? Do zupy? Jako surówka do obiadu?