Tu jesteś:
4
Składniki
- 1 puszka ananasów - plastry
- 1 jajko kurze
- 30 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 120 g mąki pszennej
- 100 g soku z ananasów, z puszki
- 30 g wiórek kokosowych
- 10 g proszku do pieczenia, - pół łyżeczki
- masło do smażenia
- cukier puder do posypania
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Ananasa wyciągnąc z puszki i ułozyć na sitku aby obciekł z soku. Soku nie wylewać - uzyć do ciasta.
Do naczynia włożyć jajko, cukier i cukier waniliowy i zmiksować czas 30 sek, obr.4. Następnie dodać sok z ananasów, mąkę i proszek i zmiksować - czas 30 sek, obr.4. Na koniec dodać wiórki i wymieszać - czas 10 sek, obr.3.
Ananasy obtaczać w cieście i zmazyć na małym ogniu do zarumienienia. posypac cukrem pudrem.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszły mniam mniam
Wyszły mniam mniam
Renka
Cieszę się, ze smakowały
Cieszę się, ze smakowały
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zrobiłam wczoraj na kolację i
Zrobiłam wczoraj na kolację i ani się obejrzałam a wszystko zniknęło - moje głodomory domowe wszystko pochłonęły i wołały o dokładkę, więc robiłam druga porcję i spróbowałam - są pyszne - polecam
Znam przepis, robi sie tutaj
Znam przepis, robi sie tutaj takie pychotki na karnawal...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni